Вакцинацијата во ЕУ: Земјите од истокот заостануваат далеку зад земјите од западот

Додека во западноевропските земји речиси сите возрасни се вакцинирани, во земјите од истокот, како Бугарија и Романија вакцинирани се помалку од една третина од возрасните

15.09.2021