Dolar
32.58
Euro
34.96
Altın
2,349.77
ETH/USDT
3,151.10
BTC/USDT
64,529.00
BIST 100
9,890.67
Yaşam

'Hayata üçüncü kez tutundu'

Tunceli'de yaşayan 55 yaşındaki Bedri Önal'ın sağlık sorunlarının ardından Diyarbakır'da gördüğü tedaviyle lenf kanserini de yenerek üçüncü kez hayata tutunduğu bildirildi.

07.07.2015 - Güncelleme : 07.07.2015
'Hayata üçüncü kez tutundu'

DİYARBAKIR

Tunceli'de yaşayan 55 yaşındaki Bedri Önal'ın sağlık sorunlarının ardından Diyarbakır'da gördüğü tedaviyle lenf kanserini de yenerek üçüncü kez hayata tutunduğu bildirildi.

Memorial Diyarbakır Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, halsizlik, iştah kaybı, aşırı zayıflama şikayetleri ve boynunda oluşan şişlik nedeniyle hastaneye başvuran Önal'a yapılan tetkiklerde lenf kanseri teşhisi konuldu.

Kemoterapi programına alınan Önal, altı aylık tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Daha önce yanlış ilaç kullanımı nedeniyle fonksiyonlarını kaybeden bir böbreği alınan, sonrasında elektrik akımına kapılan Önal, kanseri de yenerek üçüncü kez hayata "merhaba" dedi.

Önal, kanser olduğunu duyunca çok üzüldüğünü, hastalığını yenerek yaşamında yeni bir sayfa açtığını belirtti. 

Hastalığını öğrenir öğrenmez tedaviye başladığını ifade eden Önal, şunları dile getirdi:

"6 ay süren tedavinin ardından sağlığıma kavuştum. Hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tedavim süresince doktorlarımla hep iletişim halinde oldum. Boyları benden uzun olduğu için onlara iki dev adam diyorum. Aynı zamanda yürekleri de kendileri gibi büyük insanlar. Sağlığıma kavuşmama destek olan doktorlarıma teşekkür ediyorum."

Önal'ın doktorlarından Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Kaplan, kanserle mücadelede erken teşhisin önemine değinerek, lenfoma gibi kanser türlerinin vücutta yayılması durumunda dahi doğru tedaviyle tamamen iyileşebildiğini aktardı.

Kaplan, başladıkları kemoterapi ve akıllı ilaç tedavisinde Önal'daki kitlelerin yaklaşık 6 ay sonra kaybolduğuna işaret ederek, sonrasında yapılan tetkiklerde hastalığının tamamen gerilediğini ve ilk hastalık bulgularından eser kalmadığının belirlendiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Kaplan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın