Dolar
32.58
Euro
34.97
Altın
2,349.81
ETH/USDT
3,154.40
BTC/USDT
64,529.00
BIST 100
9,890.47
Gündem

HDP heyeti Kuzey Irak'ta

Milletvekilleri Baydemir, Yıldırım ve Kaya'dan oluşan HDP heyeti, Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçti.

04.08.2015 - Güncelleme : 04.08.2015
HDP heyeti Kuzey Irak'ta

DUHOK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçti.

Milletvekilleri Osman Baydemir, Kadri Yıldırım ve Hüda Kaya'dan oluşan heyetin Kuzey Irak'ta incelemeler yapacağı öğrenildi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Baydemir, sınır kapısı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında hava operasyonu düzenlediği "Kandil bölgesinde bulunan Zargeli köyüne" gideceklerini söyledi. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) birkaç gün kalacakları bilgisini paylaşan Baydemir, "Kürdistan bölgesindeki resmi kurum ve yetkililerle bir araya geleceğiz. Zargeli köyündeki katliama ilişkin bir rapor hazırlayıp dünya kamuoyununa duyuracağız. Bir daha yeni katliamlar yaşanmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Suriye'de terör örgütü DAEŞ ile çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden YPG'lilere ait cenazelerin, Türkiye'ye geçirilmesi girişimlerini sürdüreceklerini dile getiren Baydemir, "Kürdistan bölgesi yetkililerinden de bu konuda yardım isteyeceğiz. Dileriz Türkiye, geçişlere izin verir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın