Gündem, seçim 2015

Soylu'dan Demirtaş hakkında suç duyurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, seçimlerde hile yapılacağı iddiasıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

30.05.2015 - Güncelleme : 30.05.2015
Soylu'dan Demirtaş hakkında suç duyurusu

TRABZON

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, seçimlerde hile yapılacağı iddiasıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca, yazılı açıklamasında, Demirtaş'ın, terörle arasına mesafe koyamadığını, baskı, şiddet ve tehdidi siyaset yöntemi olarak kullandığını ifade etti.

6-7 Ekim olaylarında söylemleriyle bazı vatandaşların yaralanmasına ve linç edilerek  öldürülmesine, milyonlarca lira zarara uğramasına neden olan Demirtaş'ın, sonrasında "böyle olacağını bilmiyordum"  şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Kızılca, şunları kaydetti:

"Ordu-Giresun Havalimanı ile Nissibi Köprüsü ve iş makinelerinin yakılması ve işçilerin tehdit edilmesi nedeniyle açılması geciken Hakkari Havalimanı'nın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışının yapıldığı günlerde gazoz açılışı gibi ucuz esprilerle bu önemli icraatları gölgelemeye çalışarak vatandaşlarımıza, milletimize saygısızlık yapan, temsil ettiğini iddia ettiği vatandaşlarımıza ulaşacak her icraatı engelleyen, gölgeleyen Selahattin Demirtaş, bu kabul edilemez alışkanlıklarına bugünlerde 'yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanına İDAM' manşetleri atarak seçilmiş Cumhurbaşkanımıza sözde gözdağı veren, 'hükümetleri ben kurarım ve dağıtırım' diyerek millet iradesinin de üstünde olduğunu ima etmeye çalışarak millete olan bakış açısını ortaya çıkaran, bir dönem pijama ile başbakan karşılayan medya patronlarından iftira ve asılsız isnatta bulunma gibi kötü bir alışkanlığı edinmek suretiyle tehdit, baskı sindirme metodlarına rağmen başarılı olunamayacağının anlaşılması üzerine şimdiden seçimlere gölge düşürmeye çalışmaktadır."

Kızılca, "3 bin 500 kişilik ekiple seçimlerde hile yapılacağına dair" asılsız isnatları ve iftiraları nedeniyle Demirtaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

"Hile yapılacak" iddiasına siyaseten net cevap verildiğini ve bu iftiranın hukuken de cezasız kalmaması için adli sürecin ciddiyetle takip edileceğini belirten Kızılca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 "Bilindiği üzere bu çirkin iftira ilgili olarak Sayın Başbakanımız; '3500 kişilik hile ekibi kurulduğu' iddiasına tepi göstererek. 'O kadar adice bir iftira ki nerede bunun delili. Şimdiden birileri seçim sonuçlarıyla ilgili spekülasyon yapmaya çalışıyor. Böyle bir şey yok. Tamamıyla iftiradır. İspat etsinler ben istifa ederim veya kimse bunun sorumlusu görevden alınır'  şeklinde yanıt vermiştir. Müvekkilim Sayın Süleyman Soylu ise 'Ben 45 gündür Trabzon’dayım ve burada kampanya yürütüyorum. Bırakın öyle bir şeyi biz demokrasiye kim hile yaparsa bunu vatana ihanetle eşdeğer sayarız' şeklinde yanıt vermiştir."

 Kızılca, Demirtaş'ın yaptığı bu çirkin iftira nedeniyle hukuken sorumlu olması amacıyla adli makamlara başvurma zorunluluğunun doğduğunu vurgulayarak, "Şüphelinin bu çirkin iftirası nedeniyle  cezalandırılması için adli süreç ciddiyetle takip edilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kızılca, suç duyurusu dilekçesinde Demirtaş hakkında "iftira" ve "hakaret" suçlarından işlem yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Zafer Sel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın