Spor, spor gündemi

Krosta büyük başarı

İspanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Kupası'nda, Türk takımları üç birincilik, üç ikincilik elde etti.

01.02.2015 - Güncelleme : 01.02.2015
Krosta büyük başarı

ANKARA

İspanya'nın evsahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Kupası sona erdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Guadalajara kentinde gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlenen şampiyonada başarılı bir performans sergileyen Türk takımları, üç birincilik ve üç ikincilik kazandı.

Genç erkeklerde Kocaeli Darıca Belediyesi şampiyonluğa ulaşırken, aynı kategoride Fenerbahçe ikinci sırayı aldı.

Genç kızlarda Fenerbahçe birinci, Bursa Büyükşehir Belediyespor ikinci oldu.

Büyük kadınlarda ise Üsküdar Belediyespor birinciliği elde ederken, büyük erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ikinci sırada yer aldı.

Bakan Kılıç'tan kutlama

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Kupası’nda üçer birincilik ve ikincilik kazanan Türk takımlarını kutladı.

Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, dünya spor camiasına adlarını başarıyla duyurmanın ne kadar önemli olduğunu sık sık dile getirdiklerini belirtti. 

İspanya’da başarı kazanan genç sporcu kardeşlerinin takım olarak mücadele ettiğini, kros branşında Türkiye'nin adını en iyi şekilde duyurduğunu kaydeden Kılıç, "Birincilik ve ikincilik kazanarak ay yıldızlı bayrağımızı zafere taşıyan genç kardeşlerime başarılarından dolayı teşekkür ve bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ümit ederim ki bu başarıları daim olur ve her zaman bizlere bugün yaşattıkları gibi haklı gurur ve sevinç yaşatırlar" ifadesini kullandı.


Muhabir: Mutlu Demirtaştan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın