Dolar
32.34
Euro
34.85
Altın
2,302.00
ETH/USDT
3,072.40
BTC/USDT
62,108.00
BIST 100
10,276.88
arşiv

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan'dan açıklama

''Bankacılık sektöründe altın olarak toplanan 230 ton altının 25 tonu Kuveyt Türk'te... Bu da vatandaşın Kuveyt Türk'e duyduğu güveni gösteriyor''

14.03.2013 - Güncelleme : 14.03.2013
Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan'dan açıklama

MERSİN (A.A) - Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, ''Bankacılık sektöründe altın olarak toplanan 230 ton altının 25 tonu Kuveyt Türk'te. Bu da vatandaşın Kuveyt Türk'e duyduğu güveni gösteriyor'' dedi.
     Kuveyt Türk, Mersin'de, KOBİ'lerin istikrarlı büyümelerini sağlamaya yönelik tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunmak için ''Kuveyt Türk İşin Doğrusu'' zirvesi düzenlendi.
     Uyan, Mersin'de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, faizsiz bankacılıkta mal veya hizmetin gerçek olması gerektiğini belirtti.
     Bankacılıkta iç denetimi, ahlaki denetim ve kişinin kendi denetiminin en az bankaların yasal otoritelerle birlikte yürüttüğü dış denetim kadar önemli olduğunu dile getiren Uyan, ''Bugün itibariyle 227 şubeye ulaştık. Kuveyt Türk'ün 4 şubeyle hizmet verdiği Mersin'e büyük önem veriyoruz. 2012 yılında Mersin şubelerinde kullandırılan fonların, toplanan fonların yüzde 90'ını oluşturuyor'' diye konuştu.
     2007 yılından beri ciddi faaliyetler gösterdiklerini ve özellikle de altın denince Kuveyt Türk'ün akla geldiğini ifade eden Uyan, şunları kaydetti:
     ''Bunun sebebi de gerçekten altın kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasıdır. Baktığımız zaman ilk olarak altın çek, altın cari hesabı ve daha sonra da altın katılma hesabıdır. Altına altın yükünden kar payı veren banka olarak ilk faaliyete geçen biziz. 2011 yılı itibariyle bu faaliyetlerimiz belli bir ivme kazandı. Baktığımız zaman bütün bankalarımızın özellikle altın toplama ve hurda altını dönüştürerek ekonomiye kazandırma faaliyetleri gösterdiğini görüyoruz.
     Merkez bankamızın tarihinde ilk defa 110 ton olan rezervlerini 300 tona çıkarttı. Katılım bankalarının veya bankaların altın sektörüne girmesi ve altını ekonomiye kazandırma faaliyeti göstermesiyle birlikte Merkez Bankası da altını munzam olarak kabul etmeye başladı. TL ve dövizin karşılığında altın kabul etmeye başladı. Böylece rezervleri de 300 tonu geçti. Bu da önemli bir gelişme. Bankacılık sektöründe altın olarak toplanan 230 ton altının 25 tonu Kuveyt Türk'te. Bu da aslında vatandaşın Kuveyt Türk'e duyduğu güveni gösteriyor. Çünkü vatandaş yıllarca yastık altında tuttuğu ve kimseyle paylaşmadığı altınını getirip teslim edebiliyorsa bu Kuveyt Türk'e duyduğu güveni gösteriyor. Çünkü gerçekten vatandaş Kuveyt Türk'ü krizlerde de test etti ve Kuveyt Türk hiçbir zaman yanlış yapmadı. İnşallah bundan sonra da yapmayacak. Kuveyt Türk'ün Mersin'de topladığı altın da 300 kilograma ulaşmış durumda. Bu da 26 milyon 700 bin lira mertebesinde.
     İnşallah burada da altının kullanılması yönünde krediye yönelik dev bir ürün çalışması yapıyoruz. Bunu da devreye sokmaya çalışacağız. Bu topladığımız altınlarında ekonomiye kazandırılması anlamında büyük faaliyet olacak.''
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Ali Bayaslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın