Dolar
32.57
Euro
34.94
Altın
2,338.97
ETH/USDT
3,148.70
BTC/USDT
64,542.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Diyanet'ten yalanlama: Müezzin görevinin başında

Diyanet İşleri, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi müezzininin açığa alındığı ve izne çıkarıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

10.06.2013 - Güncelleme : 10.06.2013
Diyanet'ten yalanlama: Müezzin görevinin başında

ANKARA

Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi (Dolmabahçe) müezzininin açığa alındığı ve izne çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, görevinin de başında olduğu bildirildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdülkadir Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi müezziniyle ilgili bazı haberlerin yer aldığını hatırlattı.  

Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Özkan, "Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi, müezzininin açığa alındığı ve yıllık izne çıkarıldığı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Müezzin, görevinin başındadır" dedi.

Konuyla ilgili açılan soruşturmanın din görevlisinin şahsına yönelik olmadığını dile getiren Özkan, "Soruşturma, olayın iç yüzünün araştırılmasına yönelik bir incelemedir. Ayrıca bu soruşturma, olayın hemen bir gün sonrasında başlatılmıştır, yeni bir soruşturma değildir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın