Türkiye'de yaklaşık 360 katkı maddesinin 150'si aktif kullanıldığı, bunun bir grubunun alerjiye yol açtığı ve hiperaktiviteyi arttırdığı, bazılarının ise kanser riski ve DNA'ya hasar verme potansiyelinin bulunduğu bildirildi. (İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu Dönem Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, gıdalarda kullanılan katkı maddelerin özelliklerinin cep telefonundan öğrenilebileceği uygulamayı tamamlamak üzere olduklarını bildirdi. Gültekin, Tüketiciler, bitirme aşamasına geldiğikleri cep telefonu uygulaması sayesinde bir ürünün içeriğindeki katkı maddesinin özelliğinin öğrenebileceğini ifade etti. (İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)
Türkiye'de yaklaşık 360 katkı maddesinin 150'si aktif kullanıldığı, bunun bir grubunun alerjiye yol açtığı ve hiperaktiviteyi arttırdığı, bazılarının ise kanser riski ve DNA'ya hasar verme potansiyelinin bulunduğu bildirildi. (İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)
Türkiye'de yaklaşık 360 katkı maddesinin 150'si aktif kullanıldığı, bunun bir grubunun alerjiye yol açtığı ve hiperaktiviteyi arttırdığı, bazılarının ise kanser riski ve DNA'ya hasar verme potansiyelinin bulunduğu bildirildi. (İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)
Türkiye'de yaklaşık 360 katkı maddesinin 150'si aktif kullanıldığı, bunun bir grubunun alerjiye yol açtığı ve hiperaktiviteyi arttırdığı, bazılarının ise kanser riski ve DNA'ya hasar verme potansiyelinin bulunduğu bildirildi. (İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)
Türkiye'de yaklaşık 360 katkı maddesinin 150'si aktif kullanıldığı, bunun bir grubunun alerjiye yol açtığı ve hiperaktiviteyi arttırdığı, bazılarının ise kanser riski ve DNA'ya hasar verme potansiyelinin bulunduğu bildirildi. (İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)
Türkiye'de yaklaşık 360 katkı maddesinin 150'si aktif kullanıldığı, bunun bir grubunun alerjiye yol açtığı ve hiperaktiviteyi arttırdığı, bazılarının ise kanser riski ve DNA'ya hasar verme potansiyelinin bulunduğu bildirildi. (İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)
Türkiye'de yaklaşık 360 katkı maddesinin 150'si aktif kullanıldığı, bunun bir grubunun alerjiye yol açtığı ve hiperaktiviteyi arttırdığı, bazılarının ise kanser riski ve DNA'ya hasar verme potansiyelinin bulunduğu bildirildi. (İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)