Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,131.00
BTC/USDT
63,959.00
BIST 100
9,915.62
Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
28.08.2014

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. Bu nedenle 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Kemal Atatürk yemin etmeden bir konuşma yaparak görevine başladı. Atatürk, 2'inci kez Cumhurbaşkanı seçildiğinde ise anayasal düzenleme nedeniyle TBMM'de yemin ederek Cumhurbaşkanı oldu. Atatürk, CHP'nin değişmez genel başkan seçildiği 2. Büyük Kongre'de nutku okurken... (Arşiv) (BYEGM - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: BYEGM

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. "Milli Şef" ünvanı ile de anılan İsmet İnönü Atatürk'ün vefatı üzerine Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'inci Cumhurbaşkanı seçildi. İnönü, TBMM'de yemin ederek 11 Kasım 1938 yılında görevine başladı. (Arşiv) (BYEGM - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: BYEGM

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 3'üncü Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Celal Bayar TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederken. (Arşiv) (BYEGM - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: BYEGM

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. TBMM'de yapılan seçimde 4'üncü Cumhurbaşkanı seçilen Cemal Gürsel TBMM'de kürsüde yemin etti. (Arşiv) (BYEGM - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: Necdet Onur Arşivi

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 5'inci cumhurbaşkanı olarak seçilen Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Cevdet Sunay Senato'da düzenlenen yemin töreninde... (Anadolu Ajansı - Necdet Onur Arşivi) (Necdet Onur Arşivi - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: AA Arşivi

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 6'ıncı Cumhurbaşkanı seçilen Fahri Korutürk (sağ 2), görevine başlamadan önce TBMM kürsüsünde yemin ederken görülüyor. (Arşiv) (AA Arşivi - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: AA Arşivi

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. Genelkurmay başkanı iken 12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştirerek Devlet Başkanı olan Kenan Evren, 82 Anayasası'nın kabulü ile 7'nci Cumhurbaşkanı seçildi. Kenan Evren, darbe sonrası TBMM kapatıldığı için yemin etmedi. (Arşiv) (AA Arşivi - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: İlhan Kuyucu

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. 8'inci Cumhurbaşkanı seçilen Turgut Özal (ortada) TBMM'de düzenlenen törende yemin etti. Törene TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut (solda) ve Başkan Vekili Abdulhalim Aras (sağda) da katıldı. (Arşiv) (İlhan Kuyucu - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: AA Arşivi

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 9'uncu cumhurbaşkanı seçilen Süleyman Demirel TBMM'de yemin etti. (Arşiv) (AA Arşivi - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: Abdurrahman Antakyalı

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. (Arşiv) (Abdurrahman Antakyalı - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: Bülent Uzun

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'inci Cumhurbaşkanı seçilen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, TBMM Genel Kurul Salonu'nda yemin etti. (Arşiv) (Bülent Uzun - Anadolu Ajansı)

Çankaya Köşkü'nün misafirleri...
Fotoğraf: Volkan Furuncu

Cumhurbaşkanlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmeleri 1924 tarihinde kabul edilen anayasa ile belirlendi. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, ant içerek görevine başladı. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı (solda). (Volkan Furuncu - Anadolu Ajansı)

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler