Kurumsal Haberler, arşiv

AA Asya-Pasifik'teki ajanslarla işbirliğini güçlendirdi

Anadolu Ajansı, başkan yardımcılığını yaptığı Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği'nin 38. Yönetim Kurulu toplantısında Moğolistan ve Malezya haber ajanslarıyla anlaşma imzaladı.

16.02.2015 - Güncelleme : 16.02.2015
AA Asya-Pasifik'teki ajanslarla işbirliğini güçlendirdi

KUALA LUMPUR

Küresel çaptaki ağını her gün güçlendiren ve 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde atılımlar gerçekleştiren Anadolu Ajansı, yabancı ajanslarla anlaşma yenileme ve yeni anlaşmalar yapma çalışmalarına devam ediyor.

Anadolu Ajansı, başkanlığını 2010-2013'te yürüttüğü, şu an başkan yardımcılığı pozisyonda bulunduğu Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği'nin (OANA) Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen 38. Yönetim Kurulu çerçevesinde Moğolistan'ın MONTSAME ve Malezya'nın BERNAMA haber ajanslarıyla işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Anlaşmalar çerçevesinde AA, sekiz dilde gerçekleştirdiği uluslararası yayını ve küresel foto-görüntü dağıtım anlaşmalarıyla artık Moğolistan ve Malezya’daki gelişmeleri ve görselleri tüm dünyayla paylaşabilecek.

38. OANA Yönetim Kurulu

38. OANA Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yapan Kuala Lumpur’da bir araya gelen OANA Yönetim Kurulu üyeleri, medya sektörü ve birlikle ilgili konuları ele aldı.

OANA üyeleri arasında etik kuralların belirlenmesi ve habercilik alanında ajansların yaşadığı zorluklar ve işbirliği olanaklarının tartışıldığı toplantıda Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği’nin daha etkili olması konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıya AA adına katılan Dış İlişkiler Müdürü Ercan Göçer, oluşturulacak OANA etik kurallarında basın mensuplarına yapılan saldırıların OANA tarafından ortak bir duruşla kınanması gerektiğini söyleyerek AA muhabirlerinin Gazze ve Ferguson’da habercilik faaliyetlerini yürütürken güvenlik güçleri tarafından maruz kaldığı saldırıları örnek gösterdi.  

AA’nın son dönemde gerçekleştirdiği atılımları da anlatan Göçer, OANA üyeleri arasında daha fazla işbirliği olması gerektiği konusunu üye ajanslara aktardı.

Malezya İletişim ve Multimedya Bakanı Ahmad Shabery Cheek, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, ajanslar arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının önem arz ettiğini ve çok faydalı olacağını belirterek anlaşmanın her iki tarafın haber kaynaklarının artmasına vesile olduğunu ifade etti.

Malezya Ulusal Haber Ajansı BERNAMA Genel Müdürü Zulkefli Salleh de AA ile yapılan işbirliği anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek medya alanındaki bu anlaşmayla Türkiye ve Malezya arasındaki ilişkilere katkı sağlanacağını belirtti.

Anlaşmayı MONTSAME adına imzalayan Genel Müdür Yardımcısı Batbold Shoovdor da Türkiye ile Moğolistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde AA-MONSTAME işbirliği anlaşmasına önem verdiklerini söyledi.

1961 yılında kurulan Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği'nin 33 ülkeden 40 üyesi bulunuyor. Asya-Pasifik Bölgesi'nde serbest haber değişimini sağlamak amacıyla kurulan birliğin dönem başkanlığı görevini, 2013 yılında Anadolu Ajansı'ndan devralan Rus haber ajansı ITAR-TASS yürütüyor.

Muhabir: Satuk Buğra Kutlugün

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın