Dolar
44.59
Euro
51.57
Altın
4,676.87
ETH/USDT
2,063.00
BTC/USDT
66,783.00
BIST 100
13,051.69
Gündem, arşiv

Türkiye Myanmar'daki katliamı durduracak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünün Myanmar'daki katliamı durduracağını söyledi.

04.08.2012 - Güncelleme : 04.08.2012
Türkiye Myanmar'daki katliamı durduracak

İSTANBUL

Şiddet nedeniyle Myanmar'ın Arakan bölgesinden kaçarak Bangladeş'e sığınan Burmalı Müslümanlara yardım eli uzatmak için Bangladeş'te giden Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ve beraberindeki heyet, yurda döndü. 
''Burada mülteci kamplarında Türk Kızılayı'nın ve Türk Hükümeti'nin görünürlüğünü sağladık'' diyen Akar, Bangladeş'te insani yardım operasyonunda neler yapılacağına ilişkin yerinde tespitlerde bulunduklarını söyledi.
Bir gazetecinin ''Karşılaşmanızdaki en dramatik olay nedir?'' sorusu üzerine Akar, ''Çok dramatik hadiseler var. Tecavüze uğradığını, çocuklarının gözleri önünde kurşuna dizildiğini, yakınlarından haber alamadıklarını söyleyenler var'' dedi.
Müslümanların yerleştiği bölgelerin son derece verimli olduğunu, bu nedenle o bölgelerden atılmak istendiğini anlatan Akar, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü Myanmar'daki katliamı durduracak diye düşünüyorum. Buradan 5 liraya aldığınız bir şey oraya 25 liraya ancak gider. O nedenle yardımların nakdi olmasını rica ediyoruz'' diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın