Dolar
32.58
Euro
35.02
Altın
2,346.98
ETH/USDT
3,140.30
BTC/USDT
64,418.00
BIST 100
9,806.05
Dünya, arşiv

IŞİD hedeflerine 18 yeni hava saldırısı

Amerikan güçleri, terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 18 yeni hava saldırısı düzenledi.

22.10.2014 - Güncelleme : 22.10.2014
IŞİD hedeflerine 18 yeni hava saldırısı

WASHINGTON

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM), terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 18 yeni hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, örgütün Suriye’deki hedeflerine savaş ve bombardıman uçaklarıyla 6 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak’taki hedeflere, 12 hava saldırısında bulunduğu belirtildi.

Suriye’deki saldırıların Kobani yakınlarında düzenlendiği, IŞİD’in muharebe mevzileri, binası, lojistik merkezi ve 2 aracının imha edildiği ifade edildi.

Irak’ta da tüm saldırıların Musul Barajı yakınlarında gerçekleştirildiği, örgütün geniş bir ünitesi, havan topu fırlatma mevzisi, birçok mevzi ve 3 aracın vurulduğu kaydedildi.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların terör örgütü IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak’ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı.

Çatışmalar kentin doğu ve güneydoğu kısmında şiddetlendi

Kobani'de terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar kentin doğu ve güneydoğu kısmında şiddetlendi.

İki grup arasında yaklaşık bir ay önce başlayan çatışmalar, IŞİD'in bir bölümünü kontrol ettiği ilçenin doğu kısmı ve Kürt gurupların kontrolünde olan güneydoğu kesiminde yoğunlaştı.

Bölgede keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, kentin doğusunda bulunan ve Türkiye sınırına yakın IŞİD mevzilerini bombaladı.

Akşam saatlerinde ise IŞİD tekrar Kürt gurupların karargahı ve mühimmatının bulunduğu güneydoğu bölgesine yoğun havan saldırısı düzenledi. Saldırının ardından doğu ve güneydoğu bölgesindeki çatışmalar şiddetlendi.

Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri sürüyor.

Muhabir: Erkan Avcı, Mehmet Akif Parlak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın