Dolar
32.58
Euro
35.00
Altın
2,349.90
ETH/USDT
3,150.70
BTC/USDT
64,529.00
BIST 100
9,895.62
Politika, arşiv

Yemin etmem diye bir şey söylemedim

MHP Milletvekili emekli Korgeneral Alan "Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Gereği neyse yaparız" dedi.

20.06.2014 - Güncelleme : 20.06.2014
Yemin etmem diye bir şey söylemedim

ANKARA

Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından Sincan Cezaevinden tahliye edilen MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Gölbaşı'ndaki evinin önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Ailesi ve yakınlarıyla yıllar sonra bir arada olduğunu belirten Alan, eşi ve çocuklarını ancak gece saat 3'ten sonra görebildiğini söyledi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de aralarında bulunduğu birçok siyasinin kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Alan, gazetecilerin, "Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin Bey aradı mı?" sorusuna "Hayır, görüşmedim" karşılığını verdi.

İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Alan, "Bunu konuşacak yer burası değil. Ben daha dün çıktım. Dün bir, bugün iki. Bir değerlendirme yapmak benim için uygun olmaz. Birazdan sayın genel başkanla görüşeceğiz ve ona göre kendimize bir yol çizeceğiz" dedi.

Alan, "Yemin edecek misiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Evet, ilginç. Böyle bir şeyler söylüyorlarmış. Ben şunu söyledim, bir yanlış anlama varsa düzeltelim, dedim ki zamanlaması bana ait. Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var. Onlara saygısızlık olur. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Bugün yemin konuşulur, kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız.

Ben anamdan milletvekili doğmadım. Ben bu memleketin evladıyım. Ama beni seçen insanlar var, beni buruya gönderenler var. Burası yerine hapishaneye gittik, o ayrı dava. Şimdi yarından sonra görevimizi Allah nasip ederse yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Gazetecilerin cezaevi önündeki konuşmasını sorduğu Alan, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Bundan sonra oraya dönmek gibi bir niyetim yok. Kayıkçı kavgası benim tarzım değil. Sanırım herkes alması gereken mesajı almıştır" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın