Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) Okullarda Orman Programı sayesinde okul bahçelerinde sebze-meyve yetiştiren, hayvanlarla vakit geçiren çocuklar çevre bilinci kazanıp doğaya saygılı olmayı öğreniyor.
Polimer malzeme mühendisi Dr. Mustafa Kuyumcu, atık çay lifinden plastiğe alternatif biyolojik temelli, sürdürülebilir ve çevreci bir malzeme geliştirdiklerini bildirdi.
Depremzede üniversite öğrencisi Osman Toprak, işletmelerin çeşitli nedenlerle israf olma riski taşıyan ürünlerini elden çıkarmalarını sağlayacak bir dijital pazaryeri uygulaması geliştirdi.
Makine yüksek mühendisi Büşra Atkesen, maden atıklarından yangın önleyici malzeme geliştirdiklerini, bor, alüminyum ve magnezyumun çeşitli karışımlarından oluşan bu malzemenin doğaya olumsuz etkisinin olmadığını söyledi.
Müzikolog Dr. Fatih Akman, dijital platformlar üzerinden müziği cihaza indirmeden akışta dinlemenin 2024 yılında 15 milyon ton karbon salınımına neden olduğunu, bu salımı dengelemek için 237 milyon ağaç dikilmesi gerektiğini söyledi.