
Bin 700 rakımlı Kocadağ'ın zirvesindeki bir deliğe, yaz aylarında kullanılmak üzere kar depolandı.***
KONYA
Derebucak İlçe Belediyesisi tarafından iş makineleriyle yolları açılan yaklaşık bin 700 rakımlı Kocadağ'ın zirvesine çıkan 55 kişilik grup, her yıl karın depolandığı deliği, karla kaplandığı için kazma ve küreklerle kazarak buldu.
Metrelerce uzunluktaki demir merdivenlerle deliğe inen 4 kişi, yukarıdan atılan karları gün boyu sıkıştırarak depoladı. 40-50 metre uzunluğunda olduğu belirtilen deliğin üzeri, içindeki karların erimemesi için ladin ağacını kabuklarıyla örtüldü.
İlçede her yıl Mart ayında Cula Deliği'ni, yaz aylarında içeceklerde kullanmak üzere karla doldurduklarını anlatan vatandaşlar, ''Deliklere doldurulan karlar, yaz döneminde gerçekleştirilen düğün merasimlerinde misafirlere ikram edilen içeceklerde kullanılıyor.