Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,209.11
ETH/USDT
3,581.50
BTC/USDT
70,842.00
BIST 100
9,056.99
Yaşam

Zeytinin kahvesi de üretildi

Zeytin ve zeytinyağının önemli merkezlerinden Balıkesir'in Edremit ilçesinde kurulu bir Ar-Ge firması, zeytin kahvesi üretti.

01.11.2017 - Güncelleme : 01.11.2017
Zeytinin kahvesi de üretildi

BALIKESİR

Zeytin ve zeytinyağının önemli merkezlerinden Balıkesir'in Edremit ilçesinde kurulu bir Ar-Ge firması, zeytin kahvesi üretti. 

Edremit'te 15 yıldır zeytin ve çeşitli bitki özlerini işleyerek ilaç ham maddesi elde eden bir Ar-Ge firması, ürettiği zeytin kahvesini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Ar-Ge firmasının sahibi Faruk Durukan, düzenlediği basın toplantısında, zeytinleri fermente olmadan, içeriğindeki faydalı maddeleri koruyarak işlediklerini, az miktarda ısı ile doğal yollardan zeytin kahvesi elde ettiklerini açıkladı.

Zeytin kahvesinin şifa kaynağı olduğunu dile getiren Durukan, "Zeytin meyvesi kahvesi dünyada bir ilktir. Güzel de bir tadı vardır ama tadından çok şifa içeriklidir. Zeytin meyveleri toplandıktan sonra fabrikamıza geliyor ve burada çekirdekleri ve kabukları ayrılıyor. Geriye kalan zeytin meyvesi düşük ısıda kurutuluyor ve pudra haline dönüştürülüyor. Bunu zeytin kahvesi olarak değerlendirebiliyoruz." diye konuştu.

Piyasaya sürmek için patent sürecinin tamamlanmasını bekleyen Durukan, "Ürünümüzün patent başvurularını da yaptık. Piyasa satış fiyatımız henüz belli değildir. Şimdiden çok fazla talep var. Denemek isteyenlere her zaman kapımız açıktır." ifadelerini kullandı.

Bu arada, zeytin kahvesi, Türk kahvesinin yapılışı ile aynı şekilde pişirilerek tüketiliyor.

Muhabir: Serhat Buğra Şenkökcü


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.