Dolar
32.48
Euro
34.94
Altın
2,333.41
ETH/USDT
3,160.10
BTC/USDT
64,511.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam

Zeytinburnu ve Kırşehir belediye başkanları bisiklet turunda

Makam aracı yerine bisiklet kullanmayı tercih eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, vatandaşlarla bir araya gelerek bisiklet sürdü.

Elif Küçük  | 07.09.2018 - Güncelleme : 07.09.2018
Zeytinburnu ve Kırşehir belediye başkanları bisiklet turunda

Istanbul

İSTANBUL

Makam aracı olarak bisiklet kullanmayı tercih eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Zeytinburnu'nda vatandaşlarla bir araya gelerek pedal çevirdi.

Zeytinburnu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 4 ay önce makam aracı olarak bisiklet kullanmaya başlayan, bin 300 kilometre yol katederek 35 bini aşkın kalori yakan ve yaklaşık 89 litre yakıt tasarrufu eden Aydın'a ilk destek Bahçeci'den geldi. Bahçeci de makam aracı yerine bisiklet kullanmaya başladı.

Murat Aydın ile Yaşar Bahçeci ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Zeytinburnu'nda her perşembe düzenlenen bisiklet turuna katıldı. Yüzlerce bisikletliyle pedal çeviren belediye başkanları ve Turan, vatandaşları selamlayarak sokakları turladı.

Ayrıca, 10 kilometrelik turun ardından Biruni Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirilen çekilişle katılımcılara bir adet 24 vites bisiklet ve çeşitli bisiklet ekipmanları hediye edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci, kendisini Zeytinburnu'na davet eden Aydın'a teşekkür etti.

Bisiklet kullanmanın siyasetçiler açısından önemine değinen Bahçeci, Kırşehir'de bisiklet yollarını tamamladıklarını ve pazartesiden itibaren Kırşehir Belediyesi'nde bisiklet kullanımının zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Bahçeci, şunları kaydetti:

"Başkanımız da bunu duyunca beni aradı tebrik edip bu güzel etkinliğe davet etti. İnşallah tüm Türkiye için öncü olur. Bizden sonra diğer belediye başkanlarımız da bu kararları alırlar diye umuyorum. Şehir içinde araba kullanmaya gerek yok. Hem ekonomik anlamda israf oluşturuyor, hem de sağlık açısından. Bisiklet benzin yakmıyor, bizim yağlarımızı yakıyor. Siyasetçiler için de bir faydası halka daha fazla temas ediyorsunuz. Arabayla geçip gitmek var, bir de bisikletle herkese selam vererek, konuşarak, dokunarak gitmek var. Onun için tüm siyasetçilere tavsiye ediyorum."

Muhabir: Elif Küçük

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.