Dolar
42.73
Euro
50.19
Altın
4,324.73
ETH/USDT
2,851.60
BTC/USDT
87,300.00
BIST 100
11,350.38
Yaşam

Yavru leyleğin ayağına takılan poşet çıkarıldı

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, yavru leyleğin ayağına takılan ve hareket etmesine engel olan naylon poşet, ekiplerin çalışmasıyla çıkarıldı.

29.06.2018 - Güncelleme : 29.06.2018
Yavru leyleğin ayağına takılan poşet çıkarıldı

Aydın

AYDIN

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, bir elektrik direğinin üzerindeki yuvada bulunan yavru leyleğin ayağına dolanan naylon poşet, ekipler tarafından çıkarıldı.

Gündoğan Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde bulunan elektrik direğinin üzerindeki yuvada leylek yavrusunun ayağına poşet takıldığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ve AYDEM ekiplerine bildirdi.

Direğe tırmanan ekipler yavru leyleğin ayağındaki poşeti çıkardı ve yuvadaki yabancı maddeleri de temizledi.

Ekiplerin inmesinin ardından yiyecek getiren anne leylek yavrularını besledi.

Leylek yavrusunun ayağında bir kaç günden beri poşet olduğunu gördüklerini belirten Mustafa Özen, "Evimize çok yakın olduğu için leylekleri izliyorduk. 3-4 gündür yavrunun ayağa kalkamadığını ve ayağında poşet olduğunu gördük. Durumu itfaiye ve AYDEM yetkililerine bildirdik. Leylek yavrusu yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından özgürlüğüne kavuştu." dedi.

Muhabir: Şener Alevci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın