Dolar
39.91
Euro
46.74
Altın
3,274.27
ETH/USDT
2,423.40
BTC/USDT
107,143.00
BIST 100
9,404.89
Yaşam

Van'da yaylalar sarı çiçeklerle kaplandı

Van'ın Çaldıran ilçesinde yaylalar son günlerde açan sarı çiçeklerle renklendi.

Sadrettin Kaya  | 03.06.2024 - Güncelleme : 04.06.2024
Van'da yaylalar sarı çiçeklerle kaplandı Fotoğraf: Sadrettin Kaya/AA

Van

Tendürek Dağı ile ilçenin yüksek kesimlerindeki yaylalarda, doğanın canlanmasıyla seyrine doyum olmayan manzaralar oluştu.

Yeşil bitki örtüsünün sarı açan çiçeklerle bütünleştiği yaylalara gelen vatandaşlar da yöresel yemeklerde ve peynirde kullanılan otlardan topladı.

Vatandaşlardan Mehmet Saki Taş, yaylalarda açan sarı çiçeklerin güzel manzara oluşturduğunu söyledi.

İlçede kışın uzun sürdüğünü belirten Taş, "Karların erimesi ve çiçeklerin açmasıyla ilçemizdeki yaylalarda renk cümbüşü yaşanıyor. Biz de bu güzellikleri görmek için geldik. Çok güzel bir manzara var burada." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.