Ucuz tabldota aldanmayın
Ucuz yemeklerle ilgili vatandaşa uyarı geldi.

Ucuz yemeklerle ilgili vatandaşa uyarı geldi.***
İZMİR - Efsun Yılmaz
Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkan Yardımcısı ve Ege Yemek Sanayicileri Derneği (EYSAD) Başkanı Ahmet Hakan Ay, etin kilogram satış fiyatı göz önünde bulundurulduğunda bir porsiyon dönerin 1,5-2 liraya satışının mümkün olmayacağını kaydederek, ''Bir kişi maliyetinin altında fiyata ürün satıyorsa merdiven altı ürün kullanıyordur. Dana ciğeri yerine manda ciğeri ya da Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yakaladıkları gibi at eti karıştırıyordur'' dedi.
Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her malın bir maliyet değeri bulunduğunu, maliyet değerinin altında satın alınan ürünlerin sorunlara neden olduğunu, özellikle gıda ürünlerindeki kalitesizliğin ölümle sonuçlanabileceğini belirtti.
Yemek konusunda vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Ahmet Hakan Ay, sadece iş yerinde değil, ucuz yemek satan tüm işletmelerde aynı riskin söz konusu olduğunu ifade ederek, ''Etin kilogram satış fiyatı belli. Bir porsiyon dönerin 1,5-2 liraya satılması matematik kurallarına ters'' diye konuştu.