Uçacağı günü bekliyor
Yuvasından alınan ancak büyüdükçe bakımı zorlaştığı için hayvan hastanesine teslim edilen 4 aylık kaya kartalı, doğayla buluşacak.

Yuvasından alınan ancak büyüdükçe bakımı zorlaştığı için hayvan hastanesine teslim edilen 4 aylık kaya kartalı, doğayla buluşacak.***
VAN - Ahmet İzgi
Alınan bilgiye göre, kayalık bölgede henüz bir aylıkken yuvasından alınarak evde beslenmek istenen yavru kartal, bakımının gün geçtikçe zorlaşması üzerine, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesine teslim edildi. Yavru kartal, hayvan hastanesinde, doğaya kavuşacağı günü bekliyor.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klinikte bakımı yapılan kartalın şu an 4 aylık olduğunu belirterek, ''Yüksek kesimde kayalık alandaki yuvasından alınan kartal, bakımı yapılamadığı için bir süre önce bize getirildi. Dört aylık olmasına rağmen kanatlarını açtığında bir insan boyuna ulaşıyor. Kartalımıza gereken tedaviyi uyguladık. Yavruyken aldığımız için uzun mesafeli bir uçuşu olmadı'' dedi.
Kaya kartallarının hızıyla bilindiğini ifade eden Aslan, ''Yeni yeni uçmaya hazırlanıyor. Uçabilirse doğal ortama salacağız. Kartalımız uçamazsa Çevre Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Gaziantep'teki hayvanat bahçesine gönderilecek. Ancak bizce uçmasını engelleyecek herhangi bir sorun yok'' diye konuştu.