Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.50
BTC/USDT
69,811.00
BIST 100
9,093.34
Yaşam

TÜRKEN Vakfı'ndan New York'ta iftar programı

ABD'deki Türk öğrencilere barınma ve burs imkanı sağlayan TÜRKEN Vakfı New York'ta bir iftar programı düzenledi.

12.06.2016 - Güncelleme : 12.06.2016
TÜRKEN Vakfı'ndan New York'ta iftar programı Fotoğraf:AA/Volkan Furuncu

NEW YORK

ABD'deki Türk öğrencilere barınma ve burs imkanı sağlayan TÜRKEN Vakfı New York'ta bir iftar programı düzenledi.

Ensar Vakfı ile TÜRGEV'in öncülüğünde kurularak ABD'deki öğrencilere hizmet veren TÜRKEN Vakfı tarafından New York'un Staten Island ilçesindeki Miraj Akademi'de düzenlenen iftar programının bu yıl 3'ncüsü gerçekleştirildi.

New York Başkonsolos Yardımcısı Reyhan Özgür'ün katılımcılar arasında bulunduğu iftar, TÜRKEN Vakfı Başkanı Behram Turan ve Miraj Akademi kurucusu Zulkarneyn Vardar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İftara, ABD'de eğitim gören ve TÜRKEN Vakfı yurtlarında kalan öğrenciler ile birlikte bölgedeki Müslüman toplumu üyeleri ve davetliler katıldı.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine vakıf faaliyetlerini değerlendiren TÜRKEN Vakfı Başkanı Turan da öğrencilere yurt hizmetleri verdiklerini ve ağırlıklı olarak New York ve Bostan'da verilen bu hizmetleri ileriye dönük olarak ABD'nin tümüne yaymayı plandıklarını belirtti. New York'taki projelerinden birinin yeni yapılan yurt inşaatı olduğunu bildiren Turan, bu inşaat tamamlandığı zaman, yüze yakın öğrenciyi barındırabileceklerini söyledi.

Kendi kültürlerine bağlı kalarak ABD'deki çalışmalarına devam etmeleri amaçlanıyor

New York ve civarında şuanda yaklaşık 10 evde barınma hizmeti verildiğini belirten Turan, buralarda üniversite, master ve doktora öğrencilerinin yanısıra dil kursu için ABD'ye gelen öğrencilerinde kaldığını ifade etti.

Turan, haftalık programlarda verdikleri dil kursları ve eğitimlerle öğrencilerin kendi kültürlerine bağlı kalarak ABD'deki çalışmalarına devam etmelerini amaçladıklarını ifade etti.

İftarın verildiği Miraj Akademi, Staten İsland'taki Arnavutluk İslam Merkezi içerisinde, 1999'da Zulkarneyn Vardar'ın öncülüğünde kuruldu.

Muhabir: Selçuk Acar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.