Dolar
41.94
Euro
48.76
Altın
4,113.53
ETH/USDT
3,938.00
BTC/USDT
111,087.00
BIST 100
10,941.79
Yaşam

Tosya'nın "kıstı"sı ünlülerin de tercihi

Kıstı ustası Yalçın Çubukçu, Türkiye'de sadece Tosya'da yapılan kıstıya ünlülerden de büyük bir talep olduğunu söyledi.

01.03.2012 - Güncelleme : 01.03.2012
Tosya'nın "kıstı"sı ünlülerin de tercihi

tosya kistisi

Kıstı ustası Yalçın Çubukçu, Türkiye'de sadece Tosya'da yapılan kıstıya ünlülerden de büyük bir talep olduğunu söyledi.***

KASTAMONU - Cemal Coşkun / Mehmet Ulusoylar

Türkiye'de sadece Tosya'da Yalçın Çubukçu (54) ve oğlu Rauf Çubukçu (31) tarafından yapılan kıstı, tamamen el emeği ve göz nuruyla üretiliyor. 22 ayar altın kullanılarak yapılan ancak içine kaynak malzemesi girince ayarı düşen kıstının boyunluk ekli kolye, çiftli bileklik ve küpeden oluşan seti 5 bin liradan satılıyor. Kıstı ustası Yalçın Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıstı yapımını babasından öğrendiğini söyledi. Çubukçu, takıyı 22 ayar altından işlediklerini ifade ederek, ''İçine kaynak katınca ayarı düşüyor. En ince teferruatına kadar tamamen el sanatı'' dedi.
Kıstıda balık figürü kullanıldığına dikkati çeken Çubukçu, bu takının sadece Tosya'da üretildiğini, başka yerde de yapılamayacağını öne sürdü. 

Ünlü isimler tercih ediyor
Yalçın Çubukçu, kıstıya büyük talebin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Demirel'in eşi Nazmiye Hanım, Semra Özal, Emel Sayın, Derya Baykal, Belkıs Akkale aldı. Murat Başesgioğlu'nun hanımına 25 tane kıstı yaptım. Boynerler'e devamlı yaparım. Bir takıyı 10 günde yapıyorum. 13 yaşından beri kıstı yapıyorum.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın