Dolar
40.25
Euro
46.83
Altın
3,338.33
ETH/USDT
3,161.00
BTC/USDT
118,096.00
BIST 100
10,189.11
Yaşam, arşiv, arşiv

Sımsarmak ve Herise tarifine ödül

Yerel mutfak ve unutulan yemekler üzerine araştırmalar yapan Ömür Akkor'un dünya birincisi olan eserinde, Selçuklu dönemine ait ziyafet yemeklerinin tarifleri yer alıyor.

07.03.2013 - Güncelleme : 07.03.2013
Sımsarmak ve Herise tarifine ödül

BALIKESİR - Zafer Akpınar

'Yemek kitapları Nobeli' olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'a katılan Muhammed Ömür Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü.

Amerika, Fransa, Meksika ve İspanya'dan katılanları geride bırakan dünya birincisi eserde, Ömür Akkor'un uzun araştırmaları sonucunda ulaştığı Selçuklu dönemine ait özel yemek tarifleri yer alıyor.

'Sımsarmak'tan 'hassetten lokma'ya, 'söğülme tavuk'tan, 'herise'ye kadar 80 tarifin yer aldığı kitap, hem içindeki hikayesi hem de tarifleri uygulandığında farklı bir damak tadı sunan yemekleriyle Selçuklu dönemine kısa bir yolculuk yaptırıyor.

Kitapta, Selçuklu dönemine ait 6 çorba, 16 ara yemek, 25 ziyafet yemeği, 18 tatlı, 16 şerbet ve içecek tariflerinin yanı sıra o döneme ait sürükleyici kısa bir hikaye de yer alıyor.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.