Dolar
39.22
Euro
44.67
Altın
3,323.84
ETH/USDT
2,512.00
BTC/USDT
104,960.00
BIST 100
9,486.56
Yaşam

Seyyar köftecinin ünü kent sınırlarını aştı

Bursa'da seyyar köfteci Cavit Sertkaya'nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlar, salça, tereyağ ve yeşilliklerle lezzetlendirdiği el büyüklüğündeki köftelerinden tatmak için şehir dışından bile müşteri geliyor.

12.03.2016 - Güncelleme : 12.03.2016
Seyyar köftecinin ünü kent sınırlarını aştı Bursa'da seyyar köfteci Cavit Sertkaya'nın çeşitli baharatlar ve yeşilliklerle lezzetlendirdiği el büyüklüğündeki köftelerinden tatmak için şehir dışından bile müşteri geliyor.

Bursa

BURSA -Elif Özlem Çelikler

Bursa'da, 34 yıldır köftecilik yapan Cavit Sertkaya'nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlarla lezzetlendirdiği ve seyyar tezgahında pişirdiği el büyüklüğündeki köfteler ülkenin dört bir yanından müşteri çekiyor.

Sertkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 34 yıldır köftelerini, dana, koyun ve kuzu kıymasını karıştırarak özenle hazırladığını söyledi.

Köftenin iyi yoğrulmasının önemine dikkati çeken Sertkaya, lezzetinin buna bağlı olduğunu belirtti.İyice yoğurduğu köftelere müşterinin isteğine bağlı baharat kattığını ve garnitür olarak da arzuya göre tereyağ, salça ve her türlü yeşilliği kullandığını anlatan Sertkaya, köfteleri doğal yöntemle müşterilerinin gözü önünde hazırladığını dile getirdi.

Hazırladığı köftede katkı maddesi bulunmadığını ifade eden Sertkaya, "Köfteleri insanların gözü önünde hazırlıyorum ve ne yediklerini görüyorlar. Bir kere tadan mutlaka yine geliyor. Köftemi yemek için farklı şehirlerden gelen insanlar dahi oluyor" diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın