Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,243.70
BTC/USDT
63,246.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam, arşiv

"Paraşütçü dede"nin gökyüzü sevgisi

Emekli öğretim üyesi 79 yaşındaki Oktay Caner, 10 yıldır yamaç paraşütüyle uçarak, gençlerle aynı heyecanı yaşıyor.

13.06.2015 - Güncelleme : 13.06.2015
"Paraşütçü dede"nin gökyüzü sevgisi

KAYSERİ - Mustafa Önal

Kayseri'nin Talas ilçesinde 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası yarışlarına katılan 79 yaşındaki Oktay Caner, ilerleyen yaşına rağmen performansı ve disiplinli çalışmasıyla dikkati çekiyor.

Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız Teknik Üniversitesinden emekli olmasının ardından, gençlik yıllarında yapmak isteyip de zaman ayıramadığı yamaç paraşütü sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Çevresindekilerin kendisine "dede" diye hitap ettiğini dile getiren Caner, uçmanın kendisi için tutku olduğunu ifade etti.

Yamaç paraşütüne tesadüfen başladığını anlatan Caner, bu sporu yaparken çok mutlu olduğunu belirterek, "Son 10 yıldır sürekli yamaç paraşütü yapıyorum. Bu sporla tatil yaparken yamaç paraşütü yapan gençleri gördükten sonra denemeye karar verdim ve başladım. Türkiye'nin en yaşlı yamaç paraşütü pilotuyum. Yamaç paraşütü benim için sporun ötesinde bir eğlence. Yamaç paraşütünü gerçekten çok seviyorum" diye konuştu.

Caner, çeşitli şampiyonalara katılarak kendisini sürekli geliştirdiğini dile getirerek, "Ben ayakları yere basan herkesin uçması gerektiğine inanıyorum. Herkese yamaç paraşütü yapmasını öneriyorum. Bugüne kadar madalya kazanmadım. Geçen sene burada 30 kilometre üzerinde uçarak kendi rekorumu kırdım. Yamaç paraşütündeki gelişimimi sürekli ilerletiyorum" ifadelerini kulandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın