Dolar
40.26
Euro
46.83
Altın
3,338.33
ETH/USDT
3,163.20
BTC/USDT
118,186.00
BIST 100
10,213.46
Yaşam, arşiv, arşiv

Obruklarda balıklara rastlandı

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi uzmanları, kent merkezinde evlerin arasında tespit ettikleri obruğa dalış gerçekleştirdi.

27.04.2012 - Güncelleme : 27.04.2012
Obruklarda balıklara rastlandı

ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi uzmanları, kent merkezinde evlerin arasında tespit ettikleri obruğa gerçekleştirdikleri dalışta, aralarında yılan balığının da yer aldığı çok sayıda balığa rastladı.
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar Özvarol, Konyaaltı'nın Arapsuyu Mahallesi'nde denize yaklaşık 1 kilometre mesafede evlerin arasında tespit edilen obruğa daldı.
Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, dalış sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
''Burada endemik türler var. Antalya'ya has 'pseudophoxinus antalyae' (Çiçek Balığı-Antalya Ot Balığı) olarak isimlendirilen bir balık türü burada yaşıyor. Obruğun içerisinde yılan balığına da rastladık. Bilindiği üzere Meksika Körfezi'ne göç eden bir balık türü olan yılan balığı denizle bağlantısı olan sularda yaşayan bir balık türü. Yılan balığını burada olması buranın denizle bir bağlantısı olduğunu gösteriyor.'' 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın