Dolar
41.24
Euro
48.32
Altın
3,586.69
ETH/USDT
4,292.00
BTC/USDT
111,168.00
BIST 100
10,729.49
Yaşam

Modern çağın kovboyu at sırtından inmiyor

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yaşayan Yavuz Yüce, belediyeden hastaneye, fırından markete kadar hemen her yere atıyla gidiyor.

30.10.2016 - Güncelleme : 30.10.2016
Modern çağın kovboyu at sırtından inmiyor Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Yavuz Yüce, çocukluk yıllarından beri atlara olan tutkusu nedeniyle adeta modern çağın kovboyu gibi at sırtından inmiyor. Atları kendisine dost edinen Yüce, bireysel veya toplu taşıma araçları yerine günlük hayatında binek olarak at kullanıyor. Belediyeden, doktora, fırından, markete tüm ihtiyaçlarında ulaşımı at sırtında yapan Yüce, kent merkezinde trafiğin içinde meraklı bakışları üzerine çekerek hayatını sürdürüyor. Yüce, vakit buldukça gezinti yapmanın yanı sıra gitmesi gereken yerlere de atla ulaşıyor. Fotoğraf: AA/ Behçet Alkan

NEVŞEHİR - Behçet Alkan

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Yavuz Yüce, çocukluk yıllarından beri atlara olan tutkusu nedeniyle adeta "modern çağın kovboyu" gibi yaşıyor.

Atları kendisine dost edinen Yüce, taşıma araçları yerine günlük hayatında ulaşım için at kullanıyor. Belediyeden hastaneye, fırından markete tüm ihtiyaçlarında ulaşımı at sırtında yapan Yüce, kent merkezinde trafiğin içinde meraklı bakışları üzerine çekerek hayatını sürdürüyor.

Yüce, ilçe merkezindeki iş yerinin yakınında kiraladığı ahırda barınan iki atına yem vererek güne başlıyor. "Rodio" ve "Şimşek" adını verdiği atlarını eyerleyip iş yerinin önündeki alana bağlayan Yüce, vakit buldukça gezinti yapmanın yanı sıra gitmesi gereken yerlere de atla ulaşıyor.

Kent halkının alışık olduğu atlı yolculukta, Yüce'nin uğradığı dükkan ve belediye gibi yerlerin kapısına bağlanan at ilginç görüntü oluşturuyor. 

Atı yaşamının önemli bir parçası olarak gördüğünü ifade eden Yüce, AA muhabirine at sırtında gezmenin kendisinin vazgeçemeyeceği bir tutku olduğunu anlattı. Küçük yaşlardan beri at biniciliğine ilgi duyduğunu aktaran Yüce, yaklaşık 6 yıldır günlük işlerinde araç yerine at kullandığını belirtti.

Ata bindiğinde tüm stresinden kurtulduğunu dile getiren Yüce, "Küçük yaşlardan beri ata binmeyi severim. Küçükken bir at beni sırtından düşürüp ısırdı ama at sevgim devam etti. Ata binmek ayrı bir zevk ve tutku benim için. Günlük işlerimde alışverişe bile atla gidiyorum." dedi. 

İlçe sakinleri de alıştı

Kent merkezinde market işleten Sinan Tanrıverdi de alışverişe sürekli at sırtında gelen Yüce'nin renkli bir kişilik olduğunu belirterek, "Sürekli atla gelir. Benim de dikkatimi çekti, fotoğrafını çekip paylaştım. Böyle renkli müşterileri severim, atla gelince memnun oluyorum. Ben de severim atı ama vakit olup da binemiyoruz." şeklinde konuştu.

Yüce'nin atlara olan sevgisinin kendisini de etkilediğini belirten komşusu Mehmet Kurşun ise "Yavuz çocukluk arkadaşım. Atlarıyla bazen beraber geziyoruz. Çevreden tepki gösteren de destekleyenler de var. Günlük işlerde mesela belediyeye gittiğinde ilginç görüntüler oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Kurşun, yakın zaman içinde kendisinin at sahibi olmak istediğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.