Dolar
32.48
Euro
34.78
Altın
2,339.49
ETH/USDT
3,136.50
BTC/USDT
63,950.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam

Minik eller lösemili çocukların yüreğini ısıtacak

Ümraniye Şehit Lokman Oktay Ortaokulu anasınıfı öğrencilerinin ördüğü "iyilik atkıları"ndan elde edilen gelir, lösemili çocukların tedavisi için LÖSEV'e bağışlanacak.

18.12.2018 - Güncelleme : 18.12.2018
Minik eller lösemili çocukların yüreğini ısıtacak

İSTANBUL - Elif Küçük

Ümraniye Şehit Lokman Oktay Ortaokulu anasınıfı öğrencilerinin ördüğü "iyilik atkıları"ndan elde edilen gelir, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfına (LÖSEV) kayıtlı lösemili çocuklara umut olacak.

Anasınıfı öğretmeni Seher Yalçınkaya'nın "Minik eller yürekleri ısıtıyor" sloganıyla başlattığı "İyilik Atkıları" projesi, hem öğrencilerin yaşam becerilerinin gelişmesine hem de lösemili çocukların kanser tedavisine katkı sağlayacak.

Yalçınkaya'nın yoğurt kovası üzerine kurduğu düzenek ile atkı örmeye başlayan 5 yaşındaki anasınıfı öğrencileri, 2 hafta içerisinde 40 atkı ördü. Tamamlanan 100 atkı, okulda düzenlenecek kermesle satılacak ve elde edilen gelir LÖSEV'e bağışlanacak.

Ayrıca, Ardahan'ın Göle ilçesinde bulunan kardeş köy okulundaki ihtiyaç sahibi öğrenciler için örülecek 30 atkı ise soğuk kış günlerinde çocukları ısıtacak.

"Etkinliğimizi lösemili çocuklarımızla yapmak hayalimiz"

Projeyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan öğretmen Yalçınkaya, halihazırda bazı ilkokul ve ortaokullarda uygulanan atkı örme etkinliğini kendi anasınıflarında kapsamlı bir şekilde ele alarak projeye dönüştürdüklerini belirtti.

Çocuklarda el-göz koordinasyonunun ve küçük kas becerilerinin gelişmesini sağlayan projenin yardımlaşma kavramının oluşmasında da etkili olduğuna dikkati çeken Yalçınkaya, küçük yaşlarda edinilmesi gereken becerilerin kazanılmasına da büyük katkı sağladığını söyledi.

Yalçınkaya, atkıların düzenlenecek kermesle satışa sunularak lösemili çocuklara bağışlanacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz şu ana dek 40 atkı ördü, sayı 100'e ulaşınca okulda bir kermes düzenleyeceğiz. Velilerimiz de hazırladıkları yiyeceklerle kermese katkı sağlayacaklar. Böylelikle, hem yiyeceklerimizi hem de atkılarımızı satışa sunacağız. Satılan atkıların gelirini de LÖSEV'e bağışlayacağız. İleride gereken izinleri alabilirsek bu etkinliğimizi lösemili çocuklarımızla da yapmak hayalimiz. Ayrıca, 30 atkıyı da kardeş okul olarak belirlediğimiz Ardahan Göle'nin bir köyündeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizle paylaşacağız."

"Oğlumla vakit geçirme oranım arttı"

Anasınıfı öğrencisi Kayra Kenan'ın annesi Gülten Kamiloğlu ise projenin, oğlunun el becerisinin gelişmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Etkinlik sayesinde dijital ortamdan uzaklaşan oğluyla vakit geçirme zamanının arttığını belirten Kamiloğlu, bu nedenle projeden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Oğlunun ilk etapta zorlandığını, ancak zamanla örgüye alıştığını ifade eden Kamiloğlu, "Arkadaşlarım da etkinliği görünce kendi çocuklarına fayda sağlayacağını düşünerek heveslendiler. Çocuklarına göstermeleri için kendilerine de öğrettim. Bu projeye onlar da katkıda bulunacaklar." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.