Dolar
39.87
Euro
47.02
Altın
3,329.63
ETH/USDT
2,460.00
BTC/USDT
106,920.00
BIST 100
9,948.51
Yaşam

Meşe palamudu reçelle tatlandı

Ormandan sofralara taşınan ve damaklarda farklı bir tat bırakan meşe palamudu reçeline ilgi artıyor.

18.03.2017 - Güncelleme : 18.03.2017
Meşe palamudu reçelle tatlandı

KIRKLARELİ-Özgün Tiran,Fatih Eser

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde 5 yıl önce kurularak faaliyete geçirilen ve köylü kadınların çalıştırıldığı tesiste, ormanda yetişen ahlat, üvez, güvem gibi ürünler ile organik yetiştirilen karpuz, kavun, ceviz gibi ürünlerden farklı lezzetler arayan işletme ortakları, son olarak meşe palamudu reçeli üretti. 

Keçi sütünden reçel üreten ve keçilerin özellikle meşe palamutlarını yediklerini gören firma sahibi Ayhan Yakar, meşe palamudunun reçelini yapmaya karar verdi.

Meşe palamudu üzerinde yaklaşık 1 yıl çalışmalarda bulunan Yakar, üretimini gerçekleştirdiği reçel ile farklı bir lezzet üretmeyi başardı.

Istranca Dağları'nın eteklerinde geniş bir ormanlık alana sahip Kofçaz ilçesindeki köylerde, orman köylülerinin topladığı meşe palamutlarını satın alan Yakar, lezzete dönüştürüyor.

İşletmede sıcak suyla defalarca yıkanarak temizlenen ve kısık ateşte uzun süre kaynatılarak kıvamına geldiğinde şekerle buluşturulan palamut, uzun bir lezzet yolculuğu sonrası reçele dönüşüyor.

Özellikle büyük şehirlerden yoğun talebin olduğu reçel, kavanozdaki estetik duruşu ve lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor.

Meşe palamudu reçelinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, ishal ve öksürüğü kesmede fayda sağladığı belirtiliyor. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın