Mengen'de dünya mutfaklarına şef yetişiyor
Aşçılar diyarı Bolu'nun Mengen ilçesinde bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu, dünya mutfaklarına aşçı "ihraç ediyor".

Bolu
BOLU - MEHMET EMİN GÜRBÜZ
Aşçılar diyarı Bolu'nun Mengen ilçesinde bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu, dünya mutfaklarına aşçı "ihraç ediyor".
Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nihal Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun 1997 yılında kurulduğunu, 18 yıllık tecrübeyle sektör deneyimi olan akademik ve idari personeli ile alanda ihtiyaç duyulan ara eleman yetiştirdiğini söyledi.
Buradan mezun olan öğrencilerinin, dünyanın birçok ülkesinde görev yaptığını bildiren Doğan, "Mezunlar, yıldızlı otellerde ve çok başarılı sektörlerde çalışıyor. Singapur'dan Almanya'ya, Amerika'ya, Uzak Doğu'ya birçok ülkede aşçılarımız çalışıyor. Mezunlarımız her yerde var" şeklinde konuştu.
"Kontenjanımız her yıl doluyor"
Doğan, öğrencilerin eğitimleri sırasında, Osmanlı saray ve dünya mutfağından soğuk mezeleri, mutfak adabını, kültür ve iletişim becerilerini, mutfağın özeliklerini, gastronomi sanatının inceliklerini öğrendiğini dile getirdi.
Doğan, okula yoğun ilgi olduğuna dikkati çekerek, kontenjanlarının her yıl dolduğunu belirtti.
Hiçbir mezunun açıkta kalmadığını, daha staj yaparken öğrencilerin çalışacakları işin belirlendiğini dile getiren Doğan, "Okulda erkek öğrenciler çoğunlukta. Kız öğrencileri şef olması yönünde destekliyoruz. Bundan önceki yıllarda erkek öğrenci ağırlıklıydı. Bu sene kız öğrencilerimizin daha çok arttığını görmek bizleri memnun etmekte" diye konuştu.