"Lezzetli tatil" arayanlara
Son yıllarda yöresel lezzetleri tatmak isteyenlere yönelik başlatılan "gastronomi turları"na ilgi her geçen gün artıyor.

Son yıllarda yöresel lezzetleri tatmak isteyenlere yönelik başlatılan "gastronomi turları"na ilgi her geçen gün artıyor.***
ADANA - Anıl Bağrık
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akdeniz'e kıyısı olan İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde yaygın olan ''Gastronomi turları'' son yıllarda Türkiye'de de hızla yaygınlaşıyor. Özellikle ''lezzetli bir tatil'' seçeneği arayanların yoğun ilgi gösterdiği bu turlarda zengin mutfağa sahip bölgeler ise ön plana çıkıyor.
Deniz, kumu ve tarihi mekanlarının yanı sıra kendilerine has lezzetleriyle de tanınan Mersin, Adana ve Hatay ise bu turlara ilgi gösterenlerin ilk tercih ettiği bölgeler arasında geliyor.
Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gastronomi turizminin insanların yemek yeme ve lezzet peşindeki hareketleri olarak tanımlandığını ifade etti.
Hatay'da oruk, humus, tepsiye kebap ve çok sayıdaki meze, Adana'nın zengin kebap çeşitleri, şırdan dolması ve kendine has mutfağı ile Mersin'in balık ve tantunisinin akla ilk gelen örneklerden olduğunu ifade eden Zaimoğlu, şöyle devam etti:
''Bu kadar zengin bir yemek kültürü olan bu bölge doğal olarak insanların da dikkatini çekiyor. Bizler de bu tarz turlarda Adana, Mersin ve Hatay'ı bir arada düşünüyoruz. Şu an sadece yemeklerin tadına bakmak ve asıl yapıldığı yerde yemek için birçok kişi Adana'ya veya Hatay'a günübirlik geliyor. Bizler de gelen kişilere Adana, Mersin ve Hatay mutfağını en ince ayrıntısına kadar gösteriyoruz. Örneğin Adana'ya gelen bir kişiye kebabı tattırmakla kalmıyor, yapılışından sunumuna kadar arada geçen tüm süreci birebir yaşama şansı sunuyoruz. Gastronomiye olan ilgi her geçen gün artıyor.''