Dolar
40.65
Euro
47.11
Altın
3,363.37
ETH/USDT
3,489.60
BTC/USDT
113,745.00
BIST 100
10,746.98
Yaşam

Kütahya yamaç paraşütü turizmine açılıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde uzman ekiplerce yürütülen yamaç paraşütü denemelerinden olumlu sonuç alındı.

13.04.2016 - Güncelleme : 13.04.2016
Kütahya yamaç paraşütü turizmine açılıyor Fotoğraf:AA/Zekeriya Türkel

KÜTAHYA

Kütahya'nın Simav ilçesinde Uşak Sportif Havacılık Kulübünden bir ekip, Nadarçam mevkisinde uçuş denemeleri gerçekleştirdi. Ekip, deniz seviyesinden yüksekliği bin 800 metre olan mevkiden 800 metre rakımlı ilçe merkezine yaptıkları uçuşlarda, bölgenin koşullarının yamaç paraşütü için uygun olduğu kanısına vardı.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzman kişilerce bir süredir yürütülen yamaç paraşütü uçuşu denemelerinden olumlu sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Belediye olarak yamaç paraşütü turizmine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Özkan, "İlçemize yamaç paraşütü turizmini kazandırmak için gerekli çalışmalara başlayacağız. Burası termal ve doğa turizmine uygun bir bölge. Yamaç paraşütü turizmini de ilçemize kazandırarak burayı cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

Muhabir: Zekeriya Türkel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın