Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.90
BTC/USDT
69,966.00
BIST 100
9,138.22
Yaşam, arşiv, arşiv

"Kızılay Kart"ın limiti ramazanda arttırılacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, ihtiyaç sahiplerine marketlerden alışveriş imkanı sağlayan Kızılay Kart'a ramazanda ve bayramlarda daha fazla yükleme yapacaklarını söyledi.

27.06.2014 - Güncelleme : 27.06.2014
"Kızılay Kart"ın limiti ramazanda arttırılacak

KASTAMONU - YUSUF ÇELİK

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ihtiyaç sahiplerine marketlerden alışveriş imkanı sağlayan Kızılay Kart'a ramazanda ve bayramlarda daha fazla yükleme yapacaklarını söyledi.

Akar, AA muhabirine her ramazanda daha fazla çalıştıklarını, çok sayıda kişiye ulaşmaya gayret ettiklerini anlattı.

Ramazanların Türk milletinin manevi dünyasında çok önemli yer işgal ettiğine dikkati çeken Akar, "Ramazanlarda daha hassas ve yardımsever oluyoruz. Başkalarının problemlerine karşı yakınlık hissediyoruz. Biz de Türk Kızılayı olarak değişik programlar uyguluyoruz. Sokak iftarları düzenliyoruz. Halkımızla oluyoruz" diye konuştu.

Akar, ramazanda yardımlara hız verdiklerini vurgulayarak, bunların başında gıda paketlerinin geldiğini dile getirdi.

Süper market zincirleriyle anlaşmaları bulunduğunu, alışveriş yapan hayırseverlerin gıda kolilerini Türk Kızılayına bağışladıklarını aktaran Akar, "Biz de gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Geçen yıl 'Kızılay Kart' isimli uygulamayı yürürlüğe koyduk. Türk Kızılayı tarafından yükleme yapılan kartın belli limiti var. Bu doğrultuda kart sahibi, ihtiyaçları doğrultusunda marketten alışveriş yapabiliyor. Elinde poşetleriyle çıkarken kimse onun yardım aldığını bilmiyor. Bu kart, fakiri koruyan, deşifre olmasını engelleyen bir uygulamadır" değerlendirmesinde bulundu.

Akar, Kızılay Kart'ın Suriye sınırındaki kamplarda başarıyla uygulanmasının ardından muhtaçlara da dağıtıldığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İhtiyaç sahiplerinin marketlerden alışveriş yapabildiği Kızılay Kart'a ramazanda ve bayramlarda daha fazla yükleme yapacağız. Vatandaşlarımızdan gelen bağışları da bu kartlara yüklemek suretiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olacağız. Türk milleti, hiçbir zaman hayır ve yardım konularına duyarsız kalmamakta. Bu aylarda yapılan yardımlar ve bağışlar, insanlar arasındaki yakınlaşmayı daha fazla arttırmaktadır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.