Dolar
32.38
Euro
34.93
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,545.20
BTC/USDT
70,621.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Kartal'ın yarım asırlık muhtarı ilk günkü aşkla çalışıyor

Kartal'da yarım asırdır aralıksız muhtarlık yapan 81 yaşındaki Sabahattin Çetin Turan, mahalle sakinlerinin sorunlarını çözebilmek için gece gündüz demeden çalışıyor.

Halis Akyıldız  | 19.10.2018 - Güncelleme : 20.10.2018
Kartal'ın yarım asırlık muhtarı ilk günkü aşkla çalışıyor

Istanbul

İSTANBUL - Halis Akyıldız

Doğup büyüdüğü Yakacık'ın Çarşı Mahallesi'nde 49 yıldır muhtarlık yapan Sabahattin Çetin Turan, 1969'da Yakacıkspor Kulübü'nde kaptanlık yaparken sporcu arkadaşlarının önerisiyle muhtarlığa adaylığını koydu.

O yıllarda birkaç spor kulübü kendisini transfer etmek istese de muhtarlığa adaylığını koyduğu için teklifleri kabul etmeyen Turan, 32 yaşında muhtar seçildi.

Uzun yıllar muhtarlık yapan Turan, maddi durumu iyi olmayan mahalle sakinlerinden ücret talep etmiyor ve önümüzdeki yerel seçimlerde de muhtarlığa yeniden aday olmayı düşünüyor.

İlerlemiş yaşına rağmen halen güreş ve yüzme gibi spor dallarına ilgi duyan Turan, kış aylarında kar banyosu yapıp denizde yüzüyor.

"Vatandaşın işi olduğu zaman gider, yardım ederim"

Sabahattin Çetin Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kişilerin en önemli görevlerinden birinin bulundukları topluma layıkıyla hizmet etmek ve dürüst çalışmak olduğunu söyledi.

Hafta sonlarında bile mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını belirten Turan, "Mesai saatim, tatil günüm yoktur. Vatandaşın bir işi olduğu zaman gider, hangi konuda olursa olsun yardım ederim. Resmi dairelerde işleri olursa telefon eder, oradaki ilgililerle görüşür, ona göre onları yönlendiririm." dedi.

Turan, yerel seçim sürecinde propaganda ve reklam bile yapmaya gerek duymadığını, sadece mahalle sakinlerine, "Mukaddes oylarınıza adayım." demekle yetindiğini anlattı.

Muhtarlığa ilk aday olduğu zaman kimilerinin kendisi için "Bu daha çok genç.", kimilerinin de "Genç olsun, elimizde büyüdü, bu genci destekleyelim." dediğini anlatan Turan, "1980 ihtilalinde görevden alınmadım, bütün muhtarları aldılar, bir tek beni görevden almadılar." diye konuştu.

"Yeniden aday olacağım"

Turan, mahalleliyle olan ilişkisine de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Pazar günü vatandaşın işi olduğunda gider muhtarlığı açar, ona yardımcı olurum. Gece yarısı gelsin, kalkar görev yaparım. Fakir fukaradan ücret almam. Varlıklı biri de değilim, emekli maaşım var, onunla geçiniyorum. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde muhtarlığa yeniden aday olacağım. Bazen sohbet anında bana diyorlar ki 'Muhtarlığa adaylığını koymazsan Yakacık'ta durma.' Latife de olsa böyle konuşmalarımız oluyor. Bir muhtar cumartesi ya da pazar vatandaşın işi olduğunda 'Bugün tatil, yarın gel' demesin. Gitsin vatandaşın işini yapsın. Fakir bir aile ya da durumu müsait olmayan kişiden düzenlediği evrak ve belgeler için para almasın."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.