Mehmetçik, Şemdinli'de hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü 2 bin 865 rakımlı Mirgesav Dağı ve 2 bin 640 rakımlı Gedik Tepe üs bölgelerinde yer yer 7 metreyi bulan karda vatan savunması için nöbet tutuyor.
14 Şubat 2017•Güncelleme: 14 Şubat 2017
HAKKARİ
Güvenlik güçleri, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına bağlı 2 bin 865 rakımlı Mirgesav Dağı ve 2 bin 640 rakımlı Gedik Tepe üs bölgelerinde zorlu hava ve doğa şartlarına rağmen görevini başarıyla sürdürüyor.
Devletin her türlü imkanı seferber ettiği Mehmetçik, hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü bölgede kurduğu güneş enerjisi sistemi ile kendi elektriğini üretip kendi mutfağında yemeğini hazırlıyor, ekmeğini pişiriyor.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.