BEYRUT - Aye ez-Zaim
David Afram (30), Lübnan'da bir ilk olma niteliği taşıyan, 2005 yılında bitirme projesi olarak hazırladığı ve 2008 yılında hayata geçirdiği araba üretiminin aşamalarını AA muhabirine anlattı.
Afram, araba üretme projesini ilk olarak 2005 yılında üniversite bitirme projesi için hazırladığını, ardından 2008 yılında ''Frem F1'' isimli arabayı üreterek bu projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Frem F1'i üretmesinin ardından ABD'ye giderek buradaki bir araba yarışı şampiyonasına katıldığını belirten Afram, bu yarışı 1'inci olarak tamamladığını ve uluslararası bir ödül kazandığını ifade etti.
Araba üretiminde kullanılan bütün malzemelerin Lübnan yapımı olduğunu vurgulayan Afram, şimdiye kadar 2 araba ürettiğini, bunların Frem F1 ve Frem Beyrut adını taşıdığını kaydetti. Afram, henüz tanıtımını yapmadığı Frem Immortal isimli 4 çekerli arabayı ise sınırlı sayıda üretmek için hazırlandığını dile getirdi.