Yaşam

İlk dünya güzelimiz toprağa verildi

Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis Ece Tamer (99), İstanbul'da toprağa verildi.

30.01.2012 - Güncelleme : 30.01.2012
İlk dünya güzelimiz toprağa verildi

k halis_cenaze

Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis Ece Tamer (99), İstanbul'da toprağa verildi.***

İSTANBUL 

Bebek'te kızının evinde 2 gün önce kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Keriman Halis için, Şişli'deki Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Törende, Halis'in kardeşleri Turgan ve Erdem Ece, kızı Ece Sarp Yener taziyeleri kabul etti.
Keriman Halis'in kızı Ece Sarp Yener gazetecilere yaptığı açıklamada,, Türkiye'yi 1932 yılında büyük bir gururla temsil eden annesiyle övünç duyduklarını dile getirerek ''Türkiye, özel bir Cumhuriyet kadınını kaybetti. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. O çok özel bir insandı'' dedi
Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen de, Keriman Halis ile 12 yıl önce tanışma fırsatı bulduğunu, bunun kendisi için gurur verici olduğunu ifade ederek, tüm Türkiye'nin ve yakınlarının başı sağ olsun temennisinde bulundu.
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Halis'in naaşı yakınları tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına bırakıldı. Bu sırada kardeşi Turgan Ece, gözyaşlarına hakim olamayarak kardeşinin naaşına sarıldı. 
Halis, Feriköy Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.

Keriman Halis kimdir?
İstanbul'da 1913 yılında doğan Keriman Halis, 3 Temmuz 1932'de Türkiye'de yapılan güzellik yarışmasında ''Türkiye Güzeli'', 31 Temmuz 1932'de yapılan ve 28 ülkenin katıldığı yarışmada da ''Dünya Güzellik Kraliçesi'' seçilmişti.
Keriman Halis'e, 1934'te çıkan Soyadı Kanunu ve yarışmadaki başarısından sonra bizzat Atatürk tarafından kraliçe anlamına gelen ''Ece'' soyadı verilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın