Dolar
38.91
Euro
44.21
Altın
3,356.38
ETH/USDT
2,551.60
BTC/USDT
108,400.00
BIST 100
9,356.04
Yaşam

İftar sonrası "kar şerbetiyle"

13.08.2011 - Güncelleme : 13.08.2011
İftar sonrası "kar şerbetiyle"


Aşırı sıcaklardan bunalan Denizlililer, kar şerbetiyle serinlemek için Başkarcı beldesine akın ediyor.

DENİZLİ 

Denizlili vatandaşlar, aşırı sıcakların yaşandığı şu günlerde, Başkarcı'daki Karcı Dağı'ndan katırlarla getirilen karın, vişne şurubu veya pekmezle karıştırılarak elde edilen ''kar şerbetiyle'' iftar sonrası serinlemek için Başkarcı beldesine akın ediyor.
Karcı Dağı'nda kış aylarında depoladıkları karı yaz aylarında Denizli'ye getirerek, vişne şurubu ve pekmezle karıştırıp sattıklarını belirten Karcılılar, ''kar şerbeti'' diye adlandırılan içeceğin, karın vişne ve portakal suyu, ya da pekmez ile karıştırılmasıyla elde edildiğini, şerbetin uzun yıllardır serinleme amacıyla kullanıldığını söyledi.
50 yıldır dağdan kar getirip satarak ailesini geçindiren Mustafa Tekdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ekmeğimizi kardan kazanıyoruz. Katırlar ve eşeklerle sabah erken saatlerde yola çıkıyor, güneş batmadan dönüyoruz. Karcı Dağı'nda çığ nedeniyle iki kayanın arasına kar doluyor. Biz de yazın bu karı çıkarıyoruz. Katırlarla ve eşeklerle getirerek işletmelere ve isteyenlere satıyoruz'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın