Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,303.40
BTC/USDT
63,896.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam

Hürrem Sultan Hamamı gelinleri ağırlıyor

20 milyon lira yatırımla restore edilen Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nda gelin, damat, lohusa ve sünnet hamamı ritüelleri yaşatılıyor.

06.11.2011 - Güncelleme : 06.11.2011
Hürrem Sultan Hamamı gelinleri ağırlıyor

hurrem hamami

20 milyon lira yatırımla restore edilen Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nda gelin, damat, lohusa ve sünnet hamamı ritüelleri yaşatılıyor.***

İSTANBUL - Fatma Metin Günaydın

Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan adına, Mimar Sinan'a 1556 yılında inşa ettirdiği tarihi Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, sadece kişisel temizliğin değil, kültürel paylaşımın da merkezi olmaya aday.
Haseki Turizm'in, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yap-işlet-devret modeliyle 15 yıllığına kiraladığı ve aslına sadık kalarak 20 milyon liraya restore ettiği hamam, gelin, damat, sünnet ve lohusa paketleriyle, geleneksel Türk hamamı özel eğlence ve paylaşım anlayışını günümüze taşıyor.
Gelin hamamında, ud ve ritm sazlar fasıl sunarken, bir yandan da kese, köpük ve kil maskesi, kına partisi, yapılıyor, meyve, şerbet, lokum, zeytinyağlı ve tatlı tabağı ikramı ediliyor. Diğer paketlerde de 'gelin hamamı' ile benzer hizmetler veriliyor.
Özel hamamın fiyatı 5 bin 500 avro, geleneksel Türk hamam servislerinin bir arada bulunduğu ''Pirüpak'' paketi 70 avro, ''Zevk-i Sefa'' paketi 100 avro, ''Ab-ı Hayat'' paketi de 165 avro.
Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı Operasyon Müdürü Hikmet Güvenli Bayındır, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın yaşadığı dönemi anlatan ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin de hamama rağbeti artırdığını vurguladı.
Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, çifte hamam şeklinde ve 75 metre uzunluğunda bulunuyor. Bu hamamda, Türk hamam mimarisinde bir yenilik olmak üzere ilk defa kadınlar ve erkekler kısmı aynı eksen üzerinde yer alıyor.
Özel eğitimli uzman tellak, natır, masör ve masözlerin hizmet verdiği Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nın bahçe kısmında yer alan, Klasik A la Carte Türk mutfağı restoranı ve cafe bölümü de yer alıyor. Hamam sabah 07.00 ile akşam 23.00 saatleri arasında ziyaretçilere hizmet veriyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın