Dolar
32.28
Euro
34.76
Altın
2,324.75
ETH/USDT
3,050.70
BTC/USDT
63,232.00
BIST 100
10,267.09
Yaşam

'Her şey oğlum için'

Emekli polis İbrahim Tiryaki, 10 yıl önce "maganda kurşunu" ile hayatı kararan oğlunu yaşama tutundurmak için 80 metrekarelik evini kendi yaptığı egzersiz aletleri ile adeta bir fizik tedavi merkezine çevirdi.

18.06.2016 - Güncelleme : 19.06.2016
'Her şey oğlum için' Fotoğraf: AA/Abdülhamid Hoşbaş

ANKARA  - BURCU ÇALIK 

Emekli polis İbrahim Tiryaki, 10 yıl önce "maganda kurşunu" ile hayatı kararan oğlunu yaşama tutundurmak için 80 metrekarelik evini kendi yaptığı egzersiz aletleri ile adeta bir fizik tedavi merkezine çevirdi.

Konuşamayan ve yürüyemeyen oğlu için hastaneden çıktığı günden bu yana günlük de tutan Tiryaki'nin en büyük hayali, oğlunun bir gün iyileştiğinde bu günlüğü okuması.

"On sene, üç ay, üç gün oldu..." 

Oğlu için 10 yıldır verdiği mücadeleyi AA muhabirine anlatan Baba Tiryaki, "Onu bir nebze mutlu edebiliyorsam, dünyanın en mutlu babası benim. Her şey oğlum için." diyerek, oğlunun ayağa kalkacağı, eskisi gibi yeniden konuşabileceği günleri büyük bir umutla beklediğini ve bunun için her şeyi yaptığını söyledi.

Oğluna ateş eden kişilerden birinin 18 yıl, diğerinin de 10 yıl ceza aldığını aktaran Tiryaki, "Oğlum 10 sene, 3 ay, 3 gündür bu durumda. Yapan cezasını çeksin. Ben bunlara hiç takılmadım. Yıllardır evladımı kazanabilmenin derdindeyim." diye konuştu. 

Gününün 24 saatini oğluna ayırdığını anlatan Tiryaki, "Ya yerinde sayar bu hastalık ya geriye gider. Çok ender ileriye gittiğini söylüyorlar. Çok şükür ilerliyor oğlum, yavaş yavaş da olsa... Doğuştan engelli olsaydı ne evliliği ne de hayatın ne olduğunu bilirdi. Hep böyle zannederdi. Ama hepsini gördü." dedi.

 Evini "fizik tedavi" merkezine çevirdi

Tiryaki, oğlunu iyileştirebilmek için 80 metrekarelik evini hayal gücü ve el emeğiyle yaptığı egzersiz aletleri ile donattı. Oğlundan geriye kalan bütün vaktini bu aletleri yapabilmek için malzeme aramakla geçirdiğini aktaran Tiryaki, oğlunun yatağına yaptığı bir egzersiz aleti ile her sabah ayaklarını çalıştırıyor. 

"Ellerini, ayaklarını öpeceğim baba"

Tiryaki doktorlara "Hocalardan, profesörlerden oğlumun beynindeki kurşunun alınması için konuşma ve denge merkezinin düzelebilmesi, oğlumun bir an evvel sağlığına kavuşabilmesi için bir çare bekliyorum. 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' demiş Mustafa Kemal Atatürk. Benim oğlum da Türk hekimlerine emanet. Bir yerde oğluma şifa verebilecek, iyileştirebilecek hocalarımızdan yardım, çare bekliyorum. Allah hepsinden razı olsun." diye seslendi.

Oğul Murat Tiryaki de önündeki şablon üzerinden harfleri tek tek göstererek "Babacığım ellerini, ayaklarını öpeceğim." yazıp babasının "Babalar Günü"nü kutladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.