Dolar
39.29
Euro
44.86
Altın
3,318.36
ETH/USDT
2,667.20
BTC/USDT
109,222.00
BIST 100
9,486.56
Yaşam

Gölcük Gölü buz tuttu

Sıcaklığın sıfırın altında 10 dereceye düştüğü Gölcük Tabiat Parkı'ndaki göl dondu.

Mehmet Emin Gürbüz, Zafer Göder  | 05.12.2015 - Güncelleme : 05.12.2015
Gölcük Gölü buz tuttu

Bolu

BOLU

Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'ndaki gölün büyük kısmı buz tuttu. 

Bolu'da aralıklarla devam eden karın ardından hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü.

Soğuk hava nedeniyle kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Gölcük Tabiat Parkı'ndaki gölün büyük bir kısmı buz tuttu.

Gölün donan suyu ve çevresindeki ağaçları saran beyaz örtü, kartpostallık manzaralar oluşturdu. 

 Günübirlik tatil için tabiat parkına gelen ve göl çevresinde yürüyüş yapanlar, eşsiz manzarayı fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla görüntüledi. 

Tabiat parkı görevlileri, ziyaretçileri buz tutan gölün üzerine çıkmanın tehlikeli ve yasak olduğu konusunda uyardı.

Muhabir: Mehmet Emin Gürbüz, Zafer Göder

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.