Dolar
32.45
Euro
34.71
Altın
2,334.60
ETH/USDT
3,122.90
BTC/USDT
63,747.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam

Gökyüzü isteyen de var oyuncak isteyen de

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, "Leyla'dan Sonra" projesi kapsamında başlattıkları çalışmayla, lösemi tedavisi gören çocukların isteklerini yerine getirmek için uğraşıyor.

13.05.2016 - Güncelleme : 13.05.2016
Gökyüzü isteyen de var oyuncak isteyen de

Trabzon

TRABZON -Tuğba Yardımcı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, "Leyla'dan Sonra" projesi kapsamında başlattıkları çalışmayla, lösemi tedavisi gören çocukların isteklerini yerine getirmek için uğraşıyor.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğrencilerince yaklaşık 3 yıl önce başlatılan "Leyla'dan Sonra" projesi, ülke genelinde 30 tıp fakültesi tarafından uygulanıyor.

Bu kapsamda Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden 50 öğrenci, KTÜ Farabi Hastanesi hematoloji ve adölesan servislerinde tedavi gören çocukları düzenli ziyaret ederek, onlarla boyama, yapboz gibi faaliyetler gerçekleştiriyor.

Hastalar ve yakınlarına yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlayan öğrenciler, yaklaşık 5 aydır da çocukların dileklerini yerine getirmek amacıyla "1 çocuk, 1 istek" temalı çalışma yürütüyor.

Ailelerin iznini alarak çocuklara isteklerini soran öğrenciler, daha sonra bunları sosyal medya üzerinden paylaşıyor. İsteği yerine getirmek için kendilerine ulaşan kişiyle görüşen doktor adayları, alınan hediyeyi çocuğa teslim ediyor.

Para yardımı kabul edilmeyen çalışma kapsamında, gönderilen hediyenin çocuklara teslimi sırasında çekilen fotoğraf, daha sonra yardımseverle paylaşılıyor.

Çalışma kapsamında çocuklardan bazıları bisiklet, bebek, krampon gibi çeşitli eşyalar talep ederken, uzun süre hastanede kalan bir çocuğun ise "gökyüzü" istediği belirtildi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde eğitim gören 3 öğrenci, staj sırasında tanıdıkları 3,5 yaşındaki lösemi hastası Leyla'nın bisiklet isteğini yerine getirmek için girişimde bulunmuş ancak işlemler sürerken küçük kız hayatını kaybetmişti. Öğrenciler, kızın hatırasını yaşatmak için "Leyla'dan Sonra" adlı projeyi başlatmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın