Sinan Özmüş
05 Mayıs 2017•Güncelleme: 05 Mayıs 2017
ANTALYA - Sinan Özmüş
Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla fuar, kongre ve konser organizasyon programının yapıldığı Antalya'da, bu organizasyonlar için kalifiye eleman ihtiyacı, farklı sektör çalışanlarından karşılanıyor.
Sektör temsilcilerinin nitelikli, iyi eğitilmiş gençlere ihtiyacı üzerine 2014-2015 yılında Toros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Halkla İlişkiler ana dalı altında "Fuar Organizasyon Sorumlusu" bölümü açıldı. Gördükleri teorik dersleri bir yıllık stajlarında pratikte uygulama fırsatı bulan öğrenciler, geleceğin fuarcıları olarak yetişiyor.
İlk mezunlarını geçen yıl veren okulun öğrencileri, EXPO 2016 Antalya ile çeşitli organizasyon firmalarında çalışmaya başladı. Okuldan bu yıl mezun olacak 32 öğrenci ise haftanın üç günü staj görüyor, maaşlarının üçte ikisini devlet karşılıyor.

"İstanbul'dan sonra en fazla fuar Antalya'da"
Okul Müdürü Süleyman Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kepez ilçesinde bulunan okullarında dört dalda 970 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Demir, Halkla İlişkiler altında açılan "Fuar Organizasyonu Sorumlusu" dalının Türkiye'de ilk olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"Bölgemiz İstanbul'dan sonra en fazla fuar organizasyonlarının yapıldığı ildir. Dolayısıyla herkes burada ürününü tanıtmak istiyor. Okulun bu dalı açma sebebi, sektörün ihtiyacı olduğu ara elamanı yetiştirmektir. Ürünü arza sunarken öğrencilerimizden yararlanacaklar. Stantların kurulması, ürünün tanıtılması, tanıttıktan sonra tekrar stantların kaldırılması, bu organizasyonun değerlendirilmesi gibi her türlü hizmeti öğrencilerimiz veriyor. Buradaki hedefimiz, öğrencilerimizin liseyi bitirdikten sonra direkt meslek edinip, çalışması."
"Staj yapan öğrencilerin maaşının çoğu devletten"
Halkla İlişkiler Alan Şefi Nuray Abacı da 2017 şubat ayında yapılan yeni bir düzenlemeyle özel işletmelerde staj yapan öğrencilerin maaşlarının üçte ikisinin devlet tarafından ödenmeye başladığının altını çizerek, "Bu staj gören ve görecek öğrencilerimiz için çok büyük avantaj oldu." ifadesini kullandı.