Ana içeriğe atla
logo
logo
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • ANALİZ
|logo
Türkçe
English
BHSC
Pусский
Français
العربية
Kurdî
کوردی
Shqip
فارسی
македонски
Bahasa Indonesia
Español
Yaşam

Fransa'da yaşayan gurbetçilerden Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine yardım eli

Gurbeteli İnsani Yardım Platformu çatısı altında bir araya gelen 25 gurbetçi, 4 Afrika ülkesinde 15'e yakın su kuyusu açıp yüzlerce kurban ve Kur'an-ı Kerim dağıtıp onlarca kişinin katarakt ameliyatı olmasını sağladı.
Mustafa Güngör
03 Ağustos 2021•Güncelleme: 04 Ağustos 2021
Fransa'da yaşayan gurbetçilerden Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine yardım eli
İzmir

İzmir'den 2013 yılında Fransa'nın başkenti Paris'e taşınan ve burada çalışmaya başlayan Yavuz Aras ile arkadaşı Ahmet Erkan, 2019 yılında Çad'da bir su kuyusu açtırmaya karar verdi.

Su kuyusunu bu ülkeye giderek açtıran Aras ve Erkan'ın, yaptığı yardımı gören diğer gurbetçi arkadaşları da bu tür yardımlara katılmak istediklerini belirtti.

Aras ve Erkan öncülüğünde "Gurbeteli İnsani Yardım Platformu" kapsamında bir araya gelen 25 gurbetçi, 3 yılda 15'e yakın su kuyusu açtırıp, yüzlerce kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Gittikleri ülkelerde hafız olmak isteyen öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'leri olmadığını ve tahtalar üzerine yazılan harflerle hafızlığı öğrendiğini gören platform üyeleri, binlerce Kur'an-ı Kerim'i de bu ülkelere hediye etti.

Çok sayıda kişinin katarakt ameliyatı olmasını sağlayan gurbetçiler, Afrika'daki tüm ülkelere ulaşmayı hedefliyor.

"Türkiye' denildiği zaman tüm dünyada farklı ama onlar için çok daha farklı"

Yavuz Aras, tatil için geldiği İzmir'de AA muhabirine, Sudan, Çad, Tanzanya ve Uganda'da ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunduklarını belirtti.

Son 3 yılda 13 su kuyusu açtıklarını, binlerce Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını ve yüzlerce kurban kestiklerini anlatan Aras, "Katarak ameliyatları yaptırdık. Çoğu hafız olan yetim ve öksüz çocuklara iftarlar verdik. Böyle başladık ve devam ediyoruz." dedi.

Yılda bir kez ihtiyaç sahibi ülkelere gittiğini, gitmedikleri zamanlarda ise sahada bulunan partnerlere yardımları gönderdiklerini bildiren Aras, şöyle konuştu:

"Kendi çevremizdeki arkadaşlarımız, patronlarımız aracılığıyla yardımları topluyoruz. Bir havuzumuz var ve bu havuzdaki paralarla 'şunları yapacağız' diyoruz. İstişare edip sonrasında ya gidiyoruz ya da sahadaki partnerlerimize yardımları, hayırları ulaştırıyoruz. Çad'a gitmeden oraya 'Türkler gelecek' demişler. Biz gittiğimizde hepsinin elinde Türk bayrakları vardı ve bizi yolda karşıladılar. 'Türkiye' diye tezahürat yapıyorlardı. Bizim için çok duygusal oldu. 'Türkiye' denildiği zaman tüm dünyada farklı ama onlar için çok daha farklı. Yardımların büyük çoğunluğu Türkiye'den gidiyor."

Aras, genelde "Neden Afrika?" sorusuyla karşılaştıklarını vurgulayarak, "Afrika yokun bile yok olduğu bir yer. Yiyecek, içecek yok. Sudan'da 80 metreden su çıkarken, Çad ve benzeri ülkelerde 25-30 metreden çıkıyor ama o materyalleri alabilecekleri paraları olmadığı için suyu çıkaramıyorlar. Şartlar çok ağır ve pahalı. Bu noktada biz devreye giriyoruz." diye konuştu.

Hedeflerinin daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak olduğunu bildiren Aras, Uganda'da Müslüman olmayan bazı köylerde Müslümanların yaptığı yardımları görüp Müslüman olan çok sayıda kişiyi gördüklerini, bu köylere de su kuyusu açma sözü verdiklerini bildirdi.

İlgili Konular:
su kuyusuKurbangurbetçi
Haberi Paylaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Abonelik İşlemleri
logo

Değişen Dünyanın Habercisi

next-sosyalX/TwitterFacebookYouTubeInstagram

KURUMSAL

  • Tarihçe
  • Künye
  • Kalite Yönetim
  • Yayın İlkeleri
  • Habercilik ve KVKK İlkeleri
  • Sosyal Medya İlkeleri
  • Logolar
  • Gizlilik ve Çerez Politikası
  • Aydınlatma Metni
  • Yasal Uyarı
  • AA WhatsApp Kanalları
  • RSS
  • Gündem

İLETİŞİM

  • İletişim
  • Abonelik Talepleri
  • Yurt İçi Bürolar
  • Yurt Dışı Bürolar

Anadolu Ajansı © 2026

Google PlayApp Store
2026 FIFA Dünya Kupası
NATO Ankara Zirvesi
ABD/İsrail-İran Savaşı
Önceki
Sonraki
Önceki
'Orman dede'den yanan ormanlar için 'seferberlik' çağrısı

'Orman dede'den yanan ormanlar için 'seferberlik' çağrısı

Sonraki

Denizli'de traktörünü alevlerin arasında bırakıp yanmaktan kurtulan Köylüoğlu, o anları anlattı

Denizli'de traktörünü alevlerin arasında bırakıp yanmaktan kurtulan Köylüoğlu, o anları anlattı

EN SON

Washington'da 4 Temmuz Bağımsızlık Günü etkinlikleri şiddetli fırtına nedeniyle yarıda kesildi

İsrail basını: Bakan Ben-Gvir "gözaltına alınma" korkusuyla New York ziyaretini iptal etti

Euro-Med Başkanı Abdu, İsrail hapishanelerindeki Filistinli doktorların hayatlarının tehlikede olduğunu belirtti

Turnuvada çeyrek finale çıkan Fransa, bu turda Fas ile eşleşti

Kremlin: Putin ve Trump telefonda yaklaşık 1,5 saat görüştü

İsrail saldırılarının gölgesinde büyüyen Gazzeli çocuklar, Türkiye'nin desteğiyle yaz kamplarında umut buluyor

Wimbledon'da Iga Swiatek elendi, Alexander Zverev son 16 turuna kaldı

Tümünü Gör
podcast PODCASTTÜMÜNÜ GÖR

İLGİLİ HABERLER

Türk Kızılayı'nın hedefi 50 bin kurban hissesi

Türk Kızılayı'nın hedefi 50 bin kurban hissesi

Kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başladı

Kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başladı

Kurbanlık seçmenin püf noktaları

Kurbanlık seçmenin püf noktaları

Kurban bıçağı '20 santimetre' olmalı uyarısı

Kurban bıçağı '20 santimetre' olmalı uyarısı

Kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başladı

Kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başladı

Türk Kızılayı'nın hedefi 50 bin kurban hissesi

Türk Kızılayı'nın hedefi 50 bin kurban hissesi

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu

Fransa'daki saldırı zanlısı kurbanın çalışanı

Fransa'daki saldırı zanlısı kurbanın çalışanı

Müdürün gidişini kurban keserek kutladı

Müdürün gidişini kurban keserek kutladı

Gurbetçi gençten "Yeni Türkiye'nin Doğum Günü" klibi

Gurbetçi gençten "Yeni Türkiye'nin Doğum Günü" klibi