Dolar
32.32
Euro
34.81
Altın
2,302.25
ETH/USDT
3,132.50
BTC/USDT
63,640.00
BIST 100
10,276.88
Yaşam, arşiv, arşiv

Fedakar anne "yılın ahisi" seçildi

Marangoz babası sayesinde 12 yaşında öğrendiği inşaat işlerini evlendikten sonra da sürdüren 48 yaşındaki Şadiye Bıyıklı "yılın ahisi" seçildi.

10.05.2015 - Güncelleme : 10.05.2015
Fedakar anne "yılın ahisi" seçildi

ZONGULDAK - ERDİNÇ AKSOY

Çocukluğundan beri inşaat işlerine eli yatkın olan Bıyıklı, evlendikten sonra din görevlisi eşinin çalıştığı kırsal alanlarda onarıma ihtiyaç duyulan binalarda tadilat işleri yapmaya başladı.

Çatı onarımından, boyaya, fayans döşemeden duvar örmeye kadar çok sayıda işi tek başına yapabilen Bıyıklı, işindeki başarısı nedeniyle aranan ustalar arasına girdi. Bıyıklı, küçük çaplı onarım işlerinin beğenilmesinin ardından büyük inşaatlardan da teklifler alınca işlerini büyütmeye karar verdi.

Üniversiteye hazırlanan kızlarının eğitim masraflarını da daha rahat karşılamayı hedefleyen Bıyıklı,  sekiz yıl önce yapı malzemeleri satış yeri açarak kurduğu ekiple inşaatların A'dan Z'ye tüm işlerini yapabilecek konuma geldi. Bir kızı hemşire olan, diğeri de tıp fakültesinde eğitimini sürdüren Bıyıklı, ustalığı, meslek yaşantısındaki başarısı ve fedakar anneliği dolayısıyla "yılın ahisi" seçildi.

Şadiye Bıyıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yılın ahisi" seçilmenin kendisini mutlu ettiğini, kadınların her şeyi yapabileceğinin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Üç kız çocuğunun da inşaatlarda zaman zaman kendisine yardım ettiğini belirten Bıyıklı, şöyle konuştu:

"Tıp eğitimine devam eden ve lisede okuyan kızlarım, halen vakti oldukça inşaatlarda benimle çalışır. Hemşire olan kızım da ihtiyaç duyduğumda hiç çekinmeden yardımcı olur. Benimle gurur duyarlar. Çünkü benim bu iş yapmamın asıl nedeni çocuklarıma daha iyi imkanlar sağlamaktı. İki kızım üniversite sınavına hazırlanırken firmamı kurdum ve peş peşe fakülteler kazandılar. İnşaattan kazandığım paralar sayesinde onlar sıkıntı çekmeden eğitim masraflarını karşıladım.

"Örnek esnaf, başarılı usta, iyi bir işveren"

Devrek Esnaf Odası Başkanı İsmet Akdemir de "Ustamız, çok başarılı ve lider bir ruha sahip. İşini çok düzgün ve kurallarına uygun yapıyor. Bir kadın gözüyle inşaatı temizleyerek çıkması bile örnek alınacak bir davranış. Kendisini kutluyorum, tüm kadınlarımıza örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın