Yaşam, arşiv

Düğün günü cirit oynadılar

Uşak'ta yöresel bindallı giyen gelin ile damat, düğün günü ata binerek arkadaşlarıyla cirit oynadı.

22.04.2012 - Güncelleme : 22.04.2012
Düğün günü cirit oynadılar

UŞAK
 
Akse Çamlığı yakınındaki cirit sahasında bu sabah oynanan karşılaşmada, erkeklere karşı zorlu bir maça çıkan gelin ciritçi, karşı takımda yer alan damat ve arkadaşlarına zor anlar yaşattı.
Sahada yaklaşık 20 dakika kalan Anadolu Sultanları Bayan Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Gülşah Dursun Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, dokuz yıldır cirit oynadığını, düğün gününde cirit oynama hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi.
Türkmen, ata gelinlikle binmeyi planladığını ancak, gelinliğin zarar görmesinden çekindiği için kına gecesinde giydiği bindallı ile sahaya çıktığını ifade etti. 
Türkmen, ciritin yaşam tarzı olduğunu anlatarak, şöyle konuştu: 
''Türkiye'nin tek bayan cirit kulübünün başkanıyım. Damat da ciritçi. Zaten üç yıl önce bir cirit maçında tanıştık. Daha sonra arkadaş olduk ve evlenmeye karar verdik. Bugün düğünümüz var. Bu mutlu günümüzde düğün öncesi cirit oynamak istedim. O da beni kırmadı. Eşimle ata binip düğün öncesi stres attık. Buradan kuaföre gidip gelinliğimi giyeceğim, o da akşam için hazırlanacak. At üstünde başlayan aşkımızı umarım at üstünde sürdürürüz.'' 
Damat Zafer Türkmen ise eşinin atları ve ciriti çok sevdiğini, bu nedenle düğün öncesi cirit oynama isteğini kırmadığını söyledi. Düğün günü sahada eşinin kendilerini çok zorladığını söyleyen Zafer Türkmen, ''Bundan sonra eşimle aynı takımda oynayacağım'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın