
Kocaeli Valisi Topaca, ''Dilovası'nda gerek çevre kirliliğinde gerekse hava kirliliğinde asla geriye gitmiyoruz. Her şey kontrolümüz altında'' dedi.***
KOCAELİ
Vali Ercan Topaca, yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla Dilovası'ndaki Mehmet Zeki Obdan İlköğretim Okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Dilovası'nda tespit ettikleri sorunların başında hastane olduğunu söyledi.
Vatandaşların saat 17.00'den sonra hastası olduğu zaman Gebze, Körfez veya Kocaeli merkezde bulunan hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Topaca, ''Bu hususta da şu müjdeyi vermek istiyorum. Aldığımız karar doğrultusunda toplum sağlığı merkezinin biraz ötesinde hastane şeklinde yaklaşık maliyeti 6,5 milyon lira olan hastane ihalesi bitti'' diye konuştu.
Dilovası'ndaki yaşanılabilir bir kent olma özelliğini üst seviyelere çektiklerini ifade eden Topaca, sanayinin yarattığı bazı sorunlar olduğunu, bu konuda da önlem aldıklarını kaydetti.
''Dilovası'nda gerek çevre kirliliğinde gerekse hava kirliliğinde asla geriye gitmiyoruz. Her şey kontrolümüz altında'' diye Topaca, şöyle devam etti:
''İlçeyi her zaman izliyoruz. Hava kalitesi de her gün artmaktadır. Bu konuda sanayicimize ve vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Hava kalitesini koruma konusunda hiçbir tavizimiz yok. Havayı, suyu ve çevreyi kirletene gerekli işlemi yaparız ama şunun da farkındayız, bu ilçede üretim olmadan zenginlik olmaz. Mutlaka üretimi de aynı zamanda yapmanın çaresini aramak durumundayız. Bunu gelişmiş ülkeler yapıyor. Biz de artık gelişmiş ülke sınıfındayız, biz de yapmak zorundayız. Bunu yapmak için her türlü tedbiri alıyoruz.''