Dolar
32.54
Euro
34.79
Altın
2,326.13
ETH/USDT
3,179.80
BTC/USDT
64,831.00
BIST 100
9,722.09
Yaşam

Devesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etmek istiyor

Etiyopya’nın Afar eyaletinde yaşayan Ali Haydar Yasin, hayran olduğunu söylediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a deve hediye etmek için 7 senedir uğraş veriyor.

24.01.2019 - Güncelleme : 25.01.2019
Devesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etmek istiyor

ADDİS ABABA - Tufan Aktaş

Etiyopya’nın Afar eyaletinde yaşayan Ali Haydar Yasin, hayran olduğunu söylediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a deve hediye etmek için 7 senedir uğraş veriyor.

Afar’ın Awash şehrinde hayvancılığın yanı sıra çeşitli işlerle uğraşan Yasin, çok sevdiğini söylediği Erdoğan’a sesini duyurup devesini hediye etmek için yıllardır çeşitli yollar arıyor.

Ofisinin her yerini Türk bayrakları ve Erdoğan’ın resimleriyle dolduran Yasin, Türk yetkililerden kendisine yardımcısı olmasını istiyor.

Yasin, Erdoğan’a hediye etmek istediği “Gayreo” ismindeki dişi devesinin iki kez doğurduğunu, yavruları da vermek istediğini söyledi.

Ofisi Erdoğan fotoğraflarıyla dolu

“Erdoğan’ın Müslümanlara ve Filistinlilere gösterdiği desteğe hayranlık duyuyorum.“ diyen Yasin, develerin ancak çok saygı duyulan ve sevilen insanlara hediye edildiğini anlattı.

Kendisi gibi Afar halkının da Erdoğan’ı çok sevdiğini ifade eden Yasin, “Arakanlı Müslümanlar Myanmar yönetimi altında çok acı çekiyor. Erdoğan bunlara karşı çıkıyor. Bu yüzden onu seviyorum.” dedi.

Çalışma ofisinin her yerini Erdoğan fotoğraflarıyla dolduran Yasin, Türkiye’yi hatırlayarak işlerine daha fazla motive olduğunu ve ülkesi için güzel işler yapma hayali kurduğunu belirtti.

“Hiçbir beklentim yok” 

En son iki yıl önce Türkiye’yi ziyaret ettiğinde burada karşılaştığı büyük değişime hayran kaldığını ifade eden Yasin, “Benim için Erdoğan tüm Müslüman halklarının başkanı, zayıflara el uzatıyor.” dedi.

Devesini vermek için Türk yetkililere ulaşmaya çalıştığını, Etiyopya'daki Türklerden yardım istediğini belirten Yasin, kendisine yardımcı olacak kimseyi bulamadığını dile getirdi.

Yasin, “Devem karşılığında hiçbir beklentim yok. Çiftçi bir ailenin eğitimli bir çocuğuyum. Kendi işimi yapıyorum. Bu yüzden hiçbir şeye ihtiyacım yok. Bu onun için küçük bir hediye ancak bana büyük bir mutluluk verecek.” ifadelerini kullandı.

Türk yardım kuruluşlarının Afar halkına destek olduğunu ve su kuyuları açtığını anlatan Yasin, Etiyopya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha fazla gelişmesini umduğunu söyledi.

Yasin, “Etiyopya, Türkiye’den birşeyler öğrenmeli. Etiyopya’daki belediye başkanları Türk şehirlerini ziyaret edip ortak çalışmalı.” diye konuştu.

Develer, yüz yıllardır ana geçim kaynağı hayvancılık olan bölge halkı arasında çok kıymetli bir hediye olarak görülüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.