
Van'dan Malatya'ya gelen depremzede aile, otobüs durağında bulduğu içinde bin liranın üzerinde para olan cüzdanı polise teslim etti.***
MALATYA
Beydağı Polis Merkezine gelen depremzede Behçet Yayla (35) ve eşi Aslıhan Yayla (25) otobüs durağında buldukları içinde bin liranın üzerinde para olan cüzdanı tutanak karşılığında polise teslim etti.
İki gecedir eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Malatya Şeker Fabrikasının misafirhanesinde kaldığını belirten Yayla, ''Vergi dairesinin karşısında otobüs durağında cüzdanı bulduk. "Belki şu cüzdanını kaybeden bizden daha mağdur olabilir' dedik, getirdik." diye konuştu.
Devletin gereken yardımı yaptığını bildiren Yayla, "Evim yıkılmadı, ama oturulamayacak durumda. Herkes göç etti. Biz de Malatya'yı seçtik. 6 ay burada kalacağım, bir işte çalışmak istiyorum. Tekrar Van'a döneceğim." ifadesini kullandı.